Rostock

Megint sikerült néhány száz embert kórházba juttatni, a globalizáció viszont köszöni szépen, jól van. Tulajdonképpen sohasem értettem, mi értelme van a politikai tiltakozás eszközeit önfenntartó, sőt öngerjesztő világjelenségek ellen bevetni. A globalizáció ugyanis, bármennyire nehéz ezt elfogadni, nem csupán egy szűk réteg titkos ármánykodásának, hogy nem mondjam: összeesküvésének következménye. Mindannyian benne vagyunk, tudatosan vagy nem, de kivétel nélkül élvezzük az áldásáit, és élünk a lehetőségeivel. Az persze más kérdés, hogy nem egyenlő mértékben jut a jóból valalmennyi embernek a földön, és van egy felső réteg, amelyik pofátlanul jól jár ezzel az egésszel. Hozzáteszem, ilyen réteg is mindig volt a történelemben, csak a neve változott az idők folyamán.

A globalizációt mi magunk építgetjük, kivétel nélkül mindannyian, szinte minden tettünkkel: ha külföldi árut veszünk, ha más országban nyaralunk, ha a pénzünket esetleg euróban tartjuk forint/lej helyett, ha a CNN-t nézzük vagy az interneten szörfölünk, és így tovább a végtelenségig. Ha a globalizáció ellen tüntetünk, ezek ellen demonstrálunk. Tessék először kipróbálni, mit is jelentene a róluk való lemondás a mindennapokban!

8 válasz: “Rostock”

  1. L.C.

    Szerintem, a globalizáció elleni tüntetések a világ összes (vélt vagy valós) igazságtalansága, problémái elleni „protest” megnyilvánulásai.
    Ugyanakkor, a világ összes gondja, a környezetvédelem, a társadalmi igazságtalanságok, stb. nagyon komplex, összetett problémák, melyeket nem lehet pár tüntetéssel, pláne balhéval megoldani.
    Ezek a megmozdulások csak a média uralom pillanatnyi megszerzését szolgálják („benne leszek/leszünk a Tv-ben!!”).Miközben, pont azt a célt kompromittálják részben, amit deklaráltan szolgálni akarnak.
    Mert jó, ott van például a globális felmelegedés esete. Az USA nyilvánvalóan önző módon nem akarja visszafogni a széndioxid kibocsátását, és ezért joggal is kritizálják. De kritizálta, említette e valaki, valamilyen tüntetésen Kína, vagy India hasonló szerepét? Vagy nekik szabad a közöst tönkre tenni profit céljából?
    Nemes dolog a világ elmaradott országai mellett tüntetni. Ugyanakkor, hány tüntető értene egyet az adójának (ha egyáltalán van ilyesmije!) legalább 2-3 % emelésével az elmaradott országok megsegítésére? Ja, persze, ismerős a szlogen „egyet értek a változásokkal, de engem személyesen ne érintsen és nekem ne kerüljön semmibe sem – csak másokat/másoknak”.
    Még azt is megérteném részben, ha valaki a felelőtlen nagytőke ellen tüntet.
    Igen ám, de a nagytőke köztudottan nagyon mobilis, rugalmas (másképp nem lenne az, vagyis nagytőke), míg a kisember nem az. Nem lehet ugyanakkor a tőke ellen és a munkanélküliség ellen is tiltakozni! Tiltakozni ma a nagytőke ellen, majd holnap az ellen, miért létesít új gyárat /viszi el a termelést X cég távol keletre és nem minálunk? A széllel szemben vizelni? Milyen következménye lesz ennek?
    Most pedig aktuálpolitikai vonatkozással is, nem célszerűbb nem eltérni, a nemzetközi verseny elöl? Nem jobb megkeresni, és hangsúlyt fektetni arra, amiben jobbak vagyunk, mint mások?
    Bedugni a „fejünket a homokban”, miközben verjük a mellünket, és sűrűn emlegetjük a hazát és a nép érdekeit, nem sok jót hozna.

  2. ShalomAlechem

    Ó, bölcsek bölcsei, nagyon is igazatok van.
    Nem kell lázongani, gyapjas fejecskéinket kirángatni a járomból!
    Á, dehogy!
    Legtávolabbi célunk az legyen, hogy megkapjuk szépen csillogó üveggyöngyeinket.
    Mint ahogy az eleve el van rendeltetve…

  3. elektrische zigarette kaufen

    Not only will these ground mats defend your carpet from mud and outside debris, but you will not have to be anxious about food stains, drink spills or filth from tools. Your car will seem a lot far better with the ground mats, whilst defending it at the exact same time. The variety of safety that would work greatest for a truck that is currently being employed for heavy duty operate would be the thick rubber flooring mats. These rubber mats resist stains very properly, and are not difficult to clear; they can be rinsed with water hose as long as you clean them while spills are contemporary. After hosing them down and letting them air dry or drying them with a towel you are all set to put them back again within your truck.

  4. sandy springs computer repair

    I definitely enjoy every little bit of it and I have bookmarked your blog.

  5. Jim Higbee

    Great work! This is the type of info that are supposed to be shared around the net. Disgrace on the search engines for now not positioning this post higher! Come on over and visit my website . Thanks =)

  6. Blanca Szlosek

    Fantastic post, I’ve bookmarked this page and have a feeling I’ll be returning to it often. Best Regards http://www.itc-network.de/gaestebuch.html

  7. Saturnina Kocab

    I am glad that I found this website , just the right info that I was searching for! .

  8. Winnifred Esteb

    What you said seems sensible. But, picture this, let’s suppose you integrated a little more? I am talking about, I do not want to tell you how you can run ur blog, however what if you actually added more stuff which can grab people’s attention? Just like a online video or possibly a picture or few to have viewers interested about what you mentioned.