Akinek mindent szabad(?)

Cikk a Krónikából:

Elismerte Antal Árpád parlamenti képviselő, hogy megpróbálta rábeszélni a Kolozs megyei közlekedési rendőröket, tekintsenek el jogosítványa gyorshajtás miatti felfüggesztésétől. Mint arról már beszámoltunk, az RMDSZ Kovászna megyei honatyáját június 2-án Torda és Kolozsvár között mérte be a radar, amint lakott területen belül 137 kilométeres óránkénti sebességgel (a sebességhatár 50 kilométer/óra) száguldott frissen vásárolt Audi gépkocsijával. Bukaresti tévécsatornák és napilapok közzétették a képviselő és a rendőrök között folytatott beszélgetést, azzal a megjegyzéssel, hogy a felvétel egy másik járművezetőtől származik. Kiderült, Antal Árpád megpróbálja meggyőzni a rendőröket, ne állítsanak ki jegyzőkönyvet a gyorshajtásról, mivel „úgysem tudják bizonyítani, hogy ő, és nem a nagyanyja vezette a gépkocsit”. Majd azzal fenyegeti a hatósági személyeket: felhívja a belügyminisztert, sőt azt is a tudomásukra hozza, „soha nem lehet tudni, mikor találkoznak az életben”.Antal Árpád elmondta, nem tudta, hogy hangfelvételt készítenek az eljárás során, ám meggyőződése szerint azt a rendőrök egyike rögzítette. „Németországból siettem haza, és attól lettem ideges, hogy a rendőrök mindenféle ostoba megjegyzéseket tettek az autómmal és a parlamenti pozíciómmal kapcsolatban, és egy órán keresztül fenntartottak. Szemtelenek voltak, már az idegeimre mentek, ezért beszéltem velük olyan hangnemben, mint ők velem” – nyilatkozta a Krónikának a háromszéki honatya, hozzátéve: hozzáállására semmi sem jogosítja fel, emiatt megbánta a történteket. Antal közölte: nem fajultak volna idáig a dolgok, ha a közlekedési rendőrök rögtön kiállítják a jegyzőkönyvet, ehelyett rendkívül határozatlanok voltak, és úgy viselkedtek, mintha vártak volna tőle valamit. „Már csak udvariassági okokból sem gondoltam komolyan, hogy felhívom a minisztert, hiszen reggel hét óra volt. Fáradt, ideges és mérges voltam, ezért reagáltam így, és mélységesen megbántam, hogy felvettem a rendőrök stílusát” – jelentette ki az RMDSZ-képviselő, aki 350 lejes pénzbírságot kapott, három hónap múlva pedig vizsgáznia kell a jogosítványáért.

A történet és a feldolgozás módja egyaránt jellemző kórtünete a kelet-európai demokráciák állapotának. Normális helyen már nem lenne parlamenti képviselő Antal Árpád úr. Ami pedig a magyarázkodását illeti, az egy-két ponton szinte már abszurdba hajlik. Lehet, hogy még mindig nem pihente ki a hosszú utat?

8 válasz: “Akinek mindent szabad(?)”

  1. ShalomAlechem

    Attila, az utóbbi 5 évben hány magyar parlamenti képviselőről derült ki hasonló?
    A szondázás megtagadásával, a mentelmi jogra való hivatkozással súlyosbítva.

    Konklúzió: köztünk és Románia között már csak az a különbség, hogy ott kisebb a korrupció, és a Budapestinél jobb az utak állapottya.. :)

  2. Farkas

    Ez pont olyan, mint amikor Cselényi csak azért se fizeti ki a pernyertesnek a bíróság által jogerősen megítélt kártérítést.

    Mert megteheti.

    Mint ahogy Antal Árpád úr is.

  3. Csubakka

    “Oly korban éltem én e földön,
    mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,
    az áruló, a rabló volt a hős, -
    s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
    már azt is gyűlölték, akár a pestisest.”

  4. Csubakka

    Mi a bűne az RMDSZ-eseknek?

    http://index.hu/politika/kulfold/rmdsz070616/

  5. Sacred Heart Diet

    I’m so shocked at how great the content material on koncz » Blog Archive » Akinek mindent szabad(?). I have saved this page and I actually intend on coming again to the web site in the approaching days. Wonderful job preserve up the wonderful work!

  6. elektrische zigarette kaufen

    I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks!

  7. Justin Cossio

    Can I just say what a relief to come across someone who genuinely knows what they’re talking about on the net. Regards http://strikes4mike.com/about-michael-meyer/memories-of-mike

  8. Adelle Granroth

    Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any tips?