A budapesti mór

Aki megtette a kötelességét. Egyre inkább az az érzésem, Demszky Gábor elküldte a selyemzsinórt a BKV vezérigazgatójának. Legalábbis erre utal az a vehemencia, amivel a főpolgármester az elmúlt napokban megnyilvánult a szinte már tragikomikus nagykörúti villamosügyben. A kisszerű figuráknak a bukása is olyan: a tömegközlekedés általános állapotát figyelembe véve elég vicces, hogy Aba Botond bukását végül egy kidőlt és egy megingott vezetéktartó oszlop okozza, amelyek ráadásul nem is a BKV, hanem az Elektromos Művek tulajdonában vannak.

No persze, ez csak az egyik fele a dolognak. Demszky lépéseit most is nyilván az őszi önkormányzati választás motiválja. Szegény Aba Botond igazából ennek issza meg a levét: főnöke feláldozza őt a győzelem érdekében. És ez elég is lesz néhány plusz százalékhoz az örökös főpolgármesternek.

A baj csak az, hogy a következő négy év távlatában valószínűleg ez lesz az egyetlen kézzelfogható(?) változás a főváros politikai-gazdasági elitjének csúcsain. Pedig – egy örökzöld szlogent parafrazeálva – Budapest többet érdemelne…

8 válasz: “A budapesti mór”

  1. e

    Igazán örülök, hogy színesedni látszik a weboldalad!!!! :-) ))) Azért a képeden kicsit változtatnék… nem igazán jó!

    A BKV-ról, és Aba Botondról van véleményem, mivel nap mint nap velük utazom a 2000 afrikai °C-ban, de egyelőre nem írom le, mert nyomdafestéket nem tűrő lenne. Talán ha ülepszik, későb….
    e

  2. Adminisztrátor

    a kép így sokkal jobb, mint az eredeti…

    hiába, hozott anyagból – ahogy mondani szokták – nem könnyű…

  3. Hipolito M. Wiseman

    27. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is excellent, as well as the content!

  4. Dusty Hric

    Thank you for every other informative site. The place else could I get that type of information written in such an ideal manner? I’ve a project that I’m just now operating on, and I’ve been on the glance out for such information.

  5. elektrische zigarette

    Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely magnificent. I actually like what you have acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read much more from you. This is actually a tremendous site.

  6. organic search engine optimization

    YaHYo jumping in to say whats up, scottie also says whats up and lets try to get together this week

  7. valet

    Very good content.. its good for knowledge.

  8. Mickey Ringsworth

    Whoa! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different subject but it has pretty much the same layout and design. Outstanding choice of colors!