Ilyen nincs, és mégis van

Kis színes a Krónikából:

Patrubány: politikai színezetű pofonok

Politikai színezete van a Patrubány Miklós lánya elleni támadásnak, akit Bereczky Árpád többször pofon ütött – állítja közleményében a Magyarok Világszövetsége (MVSZ). Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke lapunknak elmondta, úgy véli, a szálak Budapestre vezetnek, az eset része a Magyarok Világszövetsége és a személye ellen irányuló támadásnak. Ennek célja megakadályozni a kisebbségben élő magyaroknak adandó magyar állampolgárság ügyében kezdeményezett második népszavazás megszervezését. Patrubány Miklós arról számolt be, hogy július elsején kora reggel a Kolozsváron élő, 92 éves Bereczky Árpád becsengetett az MVSZ-elnök kolozsvári lakásába. Az ajtót lánya, Patrubány Csilla nyitotta ki, aki el akarta mondani a bekopogónak, hogy szülei előző este elutaztak Magyarországra. Patrubány állítása szerint erre nem került sor, mert az idős férfi belökte az ajtót és a fiatal lány csuklóját megragadva, többször pofon vágta Patrubány Csillát, majd „A többit apád kapja!” felkiáltással távozott. A bántalmazottról orvosi látlelet készült, amelynek birtokában Patrubány Csilla feljelentést tett a rendőrségen. „Ezzel engem akartak bajba keverni – vélekedett Patrubány. – Talán arra számítottak, hogy agyonütöm a támadót. Mert mit tehet egy szülő, akinek a gyerekét ütik?” Patrubány Csilla lapunknak arról számolt be, hogy miután a férfi többször megütötte, a zsebébe nyúlt. „Azt hittem, pisztolyt akar elővenni – magyarázta az egyetemista lány. – Ekkor kirántottam magam a kezéből, bemenekültem a lakásba, és becsaptam az ajtót.” Elmondása szerint a támadó az ismeretlen eszközzel nekiesett a lakás ajtajának, és alaposan megrongálta azt. Bereczky Árpád a Krónikának kifejtette, mindössze három kitüntetést akart visszakérni Patrubány Miklóstól. Bereczky ugyanis a magyarországi Vitézi Rend erdélyi törzskapitányaként korábban három érdemkereszttel is kitüntette az MVSZ elnökét. „Lovagkereszttel, arany érdemkereszttel és Jézus-érdemkereszttel tüntettem ki – sorolta az idős férfi. – Sajnos később jöttem rá, hogy ezeket nem érdemelte meg, ezt bizonyítja az MVSZ-beli tevékenysége is.” Állítása szerint korábban sikertelenül kérte vissza a kitüntetéseket, most személyesen próbálkozott még egyszer. „Patrubány Miklós lánya nem akart beengedni, úgyhogy adtam neki két pofont, és hazamentem” – foglalta össze a történéseket az idős férfi, aki szerint szó sincs arról, hogy valaki felbujtotta volna. Az MVSZ elnöke közleményben viszont hangsúlyozza: „Kérem minden magyar testvéremet, figyeljenek oda erre a megdöbbentő eseményre! A közvélemény figyelmét igényeljük, amíg az elkövetőt rácsok mögé nem helyezik!”

Azt hiszem, ebben a történetben elég sokan szoruln(ná)nak (elme)orvosi kezelésre… Azt pedig végképp nem értem, milyen hírértéket bírt tulajdonítani az ügynek a cikk szerzője, nem is beszélve az adott lapszám felelős szerkesztőjéről. Hajmeresztő… Felőlem bárki azt tesz be az újságjába, amit akar, de a hasonló írások a többi írás hitelességét is megkérdőjelezik. A magam részéről szakmailag értékelhetetlennek tartom ezt az “újságírói” teljesítményt, illetve szerkesztési gyakorlatot. Ha nem a saját szememmel láttam volna, azt hinném, rossz vicc. Ennyit a minőségről, és nagy szájakról, amelyek állandóan saját kiválóságukat ecsetelik az erdélyi médiavilágban…

11 válasz: “Ilyen nincs, és mégis van”

  1. ShalomAlechem

    Adminisztrátornak:

    Biztosan bennem van a hiba, de nem érem föl ésszel, mit kritizálsz.

    Az újságíró hírt adott egy eseményről, idézte a szereplők megnyilatkozásait, ill. a “kapcsolt szervezet” közleményét.

    A történtekről nekem is megvan a véleményem.
    (Hozzáfúzve azt, hogy ha egy 75 éves megengedheti magának, hogy nyilvánosan szenilis legyen, akkor mit várhatunk egy 92 évestől?!)

    Te, mint az újságírói szakma avatott művelője, mit írtál, szerkesztettél volna másképp?

    És ha már erre válaszolsz, írjál a Duna Tv szerkesztőinek, Simon nagyúr (jól írtam a nevét?) által tartott tréningekről is!
    Eddig azt hittem, értetek a szakmátokhoz. Tudjátok mit miért tesztek. Ekkorát tévedtem volna?
    Mi szükségetek van egy bukott klubrádiós fejtágításaira?

    A következő okosítótok a tévékettőtől jön majd? :)

  2. Adminisztrátor

    ShalomAlechem,

    véleményem szerint az idézett cikknek nincs hírértéke semmilyen szempontból, ezért normális újság nem közölte volna le.

    ami a másik kérdésedet illeti: mivel a Duna Tv a munkahelyem, nem tartanám etikusnak, ha bármilyen vele összefüggő kérdésben akár pró, akár kontra véleményt nyilvánítanék.

  3. kesztió

    Hírértéke annak van, ami hiteles, és közérdeklődésre számot tart, nem?
    Ami a hitelességet illeti, simán kinézem mindkét jómadárból a megtörténteket (egyiküket se tegnap óta ismerjük, ugyebár), s ha a sztorinak sikerült az én derülésemet (ergo érdeklődésemet) is kiváltania, feltételezem, a „köz”-ével is hasonlóan esne a dolog.

    Elismerem, hogy a PRO TV 5 órai híreinek színvonalán áll az incidens, de –amennyiben tényleg így történt a dolog – hadd ismerjük meg közéleti személyiségeinket… :D

  4. Ignotus Pál

    T. Attila!

    Itt és most kérném számon “cinemascope” látásmódodat. Vajon miért teszel úgy, mintha nem tudnád mi az a bulvár?!

    Szerencsés ember lehetsz, ha nem láttál rtl-tv2-atv-t, nem hallgattál klubrádiót, nem olvastál blikket meg borsot!

    Idézeted úgy kezdődik, hogy kis színes. Akkor???

    Igaza van Kesztiónak, hadd ismerjük meg dicső politikusainakat! Mert mi van, ha mindkét oldal másikról összehordott vádjai mind úgy igazak, ahogy a “szószékről” számtalanszor elmondják?!

    Legalább látjuk, valójában kiket választottunk uralkodóinknak… :)

    Tisztelettel: Ignotus

  5. Ignotus Pál

    T. Shalom!

    A 92 év legfeljebb magyarázat, de nem mentség! Érted, ugye?!

    Duna Tv. Ne itt kérd számon Cselényi és Bíró megmagyarázhatatlan tettét! Gondolom mindegyik, szakmájához valóban értő médiamunkás számára mélységesen sértő lehet Simkó szemináriumain való kötelező részvétel. De nincs sok választásuk, hiszen ellenálásuknak nagy valószínűséggel kirúgás lehet a vége.
    Az pedig se neked, se más normális embernek nem lehet érdeke, hogy a hosszú idő óta legszínvonalasabb magyar televízió, mondjuk így, elklubrádiósodjon…

  6. Adminisztrátor

    Ignotus,

    ha a Krónika bulvárlap, akkor rendben van. kérdés azonban, hogy ők így határozzák-e meg magukat. azt hiszem, nem. akkor viszont mégis csak baj van ezzel a cikkel… szerintem ők ezt nem “kis színesnek”, hanem kőkemény politikai anyagnak szánták…

    az ellen persze nincs kifogásom, ha kiderül az arra érdemesekről, hogy valójában elmekórtani esetek :)

  7. ShalomAlechem

    Adminisztrátornak: a Krónika nyilvánvalóan nem bulvárlap, ezzel együtt szinte minden komoly médiumnak van “kis színes rovata” is.
    Azon viszont csodálkozom, hogy pl. a közzolgálati m1-en látható “Napkelte című “kis színes” nem üti ki nálad a biztosítékot, hasonló okból.
    Mert az kb. úgy illik a tévé műsorszerkezetébe, mint a szépen terített ünnepi asztalra a használt, sz@ros vécékefe.

    Kesztiónak: kivételesen egyetértek veled.

    Ignotusnak: azt hittem, hogy a kötelező szemináriumok ideje 1989-ben lejárt. :(

  8. Blama Lujza

    Háháháhá!!! :D

    Az MVSZ sajtóközleményében ez így hangzott:

    Az MVSZ elnökének lányát, Patrubány Csillát, 2007. július elsején tettlegesen bántalmazták a család kolozsvári otthonában. A támadás akár tragikus következményekkel is járhatott volna, ha a megtámadott egyetemi hallgató lány nem tudja magát a támadó szorításából kirántani, és a házba menekülni. A dühöngő támadó egy zsebéből előhúzott fémtárggyal súlyosan megrongálta a lakás ajtaját, majd még a rendőrség megérkezése előtt távozott a helyszínről.

    Egyértelműnek tűnik, hogy a lány bántalmazásával az MVSZ elnökének akartak üzenni. Az esetről még aznap hírt adott az egyik ismert kolozsvári újságíró, Csomafáy Ferenc. Ám az interneten továbbított hírt minden elektronikus és írott médium elhallgatta.

    Ezt követően, július elsejéről másodikára virradóra megbénult az MVSZ Sajtószolgálatának internet-kapcsolata is. Így a Magyarok Világszövetsége négy napon keresztül semmilyen hírt nem tudott kiadni. A nagy erőkkel dolgozó műszakiak 2007. július 6-án azonosították az MVSZ Sajtószolgálatát a külvilágtól elzáró „hiba” okát. A Sajtószolgálat internet-szolgáltatója, a globális UPC kolozsvári leányvállalatánál, távolról eszközölt számítógépes beavatkozással átírták a Sajtószolgálat számítógépének paramétereit, és erről „elfelejtették” az érintetteket értesíteni.

    A teljes hírzárlattal egybekötött tettleges bántalmazásnak politikai színezete van. A Sajtószolgálatunknak ma nyilatkozó Patrubány Miklós elmondta: úgy tűnik, hogy a szálak Budapestre vezetnek, és az eset része egy újabb nagy támadásnak, amely a személye, és a Magyarok Világszövetsége ellen irányul, és amelyiknek célja, megakadályozni a magyar állampolgárság visszaadásáért kezdeményezett második népszavazás kitűzését.

    Budapest, 2007. július 6.
    MVSZ Sajtószolgálat

    Ennél már nincs lejjebb! :D

  9. Sacred Heart Diet

    I’m kinda new to the world wide web and also necessary to read up on koncz » Blog Archive » Ilyen nincs, és mégis van. Regarded this have ended up becoming an excellent post quite properly published as nicely as helpful. I’ll certainly be heading back towards your web site to go by means of a lot much more articles just since i loved that one..

  10. Dusty Hric

    I was suggested this web site by way of my cousin. I’m now not sure whether or not this post is written by way of him as nobody else recognize such designated about my problem. You are wonderful! Thank you!

  11. elektro zigarette

    Several people that very own a truck use it a good deal for operate associated scenarios, if this sounds like you then you could have the sort of position that demands you to do a good deal of dirty work, meaning doing work in all sorts of weather conditions, rain or shine. Your truck will most likely get dirty on the within and outdoors with mud. This is why it is essential that you have ground mats in your truck to hold your carpet from getting dirty or stained. It is surely well worth the investment to purchase some excessive high quality flooring mats.