Civil vagy (párt)katona?

Mai hír: civil szervezetek képviselőivel találkozott Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. Hirtelen három dolog jut erről eszembe.

1. Az országházi megbeszélésen résztvevő egyik fő civil, Barabás Miklós a 80-as években a KISZ Központi Bizottságának tagjaként, majd az Országos Béketanács főtitkáraként építette karrierjét. Egy másik fő civil, Ugron Gáspár viszont a Fidesz közreműködésével lett és maradt mindmáig az ORTT panaszbizottságának egyik tanácselnöke.

2. Még a boldog, orbáni békeidőkben történt, hogy az egyik nem túl nagy létszámú és múltú civil szervezet, a Torgyánné Cseh Mária vezette Kisgazda Nőszövetség ingyenes juttatásként hatvannál is több ingatlant kapott országszerte, köztük két lőteret(!) is.

3. A közmédiumok nagykuratóriumaiba ültetett civil képviselők eddig szinte minden elnökválasztáson világos pártpreferenciák és -utasítások szerint szavaztak, megbízóik érdekei szerint akadályozva, illetve befolyásolva az eljárást.

Kétségtelen, hogy a civil elnevezés ma sokszor nem más, mint praktikus álca a kőkemény politikai tevékenység leplezéséhez. Szili Katalin mai tárgyalópartnereinek többsége szintén a pártok informális és pénzügyi holdudvarából került ki. Ha igazi civilekkel akar találkozni, legközelebb válassza inkább a bélyeggyűjtőket és a kertbarátokat…

4 válasz: “Civil vagy (párt)katona?”

  1. esze tamás

    Az első pontban említettek közül melyik mit csinált eddig ténylegesen?
    cselekedeik alapján ítéljük meg őket!

  2. Audrea Wilhelmi

    Hey there! I’ve been reading your web site for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Porter Tx! Just wanted to mention keep up the excellent work!

  3. Cheap SEO Services

    we offer the most effective backlink packages and s.e.o. servies. Give us a try and increase your traffic

  4. e zigarette

    I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.