Végső visszaszámlálás

Éljen, éljen, éljen!!! Újra itt van a nagy… ötlet. Aláírásgyűjtés volt már olimpiáért, nemzeti petícióra, nemzeti konzultációra. Épp kezdtünk unatkozni, holnap viszont megint útjára indul a gyönyör: Jó reggelt, Magyarország!

Lehet, hogy Orbánban valahogy megragadt a kampányban ellene használt (szél)kakasozás, és alkalmazkodva a szerephez ezért akarja most már az emberek reggeleit is uralni?! Persze csak szimbolikusan. Hiába, az álmok (vö. álmok álmodói) irányítása már nem elég a nagyratörő tervekhez…

Mit gondolnánk arról az orvosról, aki hasmenésre és fogfájásra, májzsugorra és veseelégtelenségre, impotenciára és szülési fájdalomra ugyanazt a kezelést: a hideg vizes borogatást ajánlaná?!

Mert körülbelül ennyire van hatással a gazdaság és a közélet bajaira az immár menetredszerű aláírásgyűjtögetés, amit Tusnádfürdőn hirdetett meg Orbán Viktor és ki-tudja-milyen-alapon összeválogatott társasága. (Lehet, hogy csak ők voltak elérhető közelségben?)

Az egész már csak azért is teljesen felesleges, mert az áprilisi választás megmutatta: hiába a Fideszé a legnagyobb gonddal összerakott szimpatizáns-adatbázis, az még édeskevés a győzelemhez.

Gondolat és fantázia kellene inkább, meg program és szilárd értékrend. Igaz, ez sokkal rögösebb út. De meddig érdemes ragaszkodni egy olyan recepthez, amely egyszer sem vált be? Talán ez lesz a végső (aláírás)számlálás…

4 válasz: “Végső visszaszámlálás”

  1. Ilse Schleker

    Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to swap strategies with others, be sure to shoot me an email if interested.

  2. Rosalie Yamasaki

    Nice blog. I am a model myself in New York and wanted to see if anyone knows about free audition notices? I have been using castingdna.com, that’s a free casting service for models but I was wondering if there are others on the internet. Almost every casting site charges people, but as an outstarting actor I don’t really have the extra money to pay for a service. I get like 2 or 3 auditions a month from Castingdna for free. I appreciate any info :-)

  3. elektrische zigarette kaufen

    Many people that very own a truck use it a great deal for function associated circumstances, if this sounds like you then you may possibly have the sort of task that calls for you to do a great deal of dirty work, that means doing work in all sorts of climate, rain or shine. Your truck will most likely get dirty on the within and outdoors with mud. This is why it is important that you have floor mats in your truck to hold your carpet from getting dirty or stained. It is surely value the investment to buy some excessive excellent flooring mats.

  4. Jenine Trovato

    What you said seems sensible. Nonetheless, think about this, what if you added a little bit more? What i’m saying is, I do not tend to teach ways to write your website, but if you actually added something which can certainly get people’s attention? Simply like a video clip or a graphic or perhaps few to get viewers excited regarding what you mentioned.