Politika és halál

Megint bebizonyosodott, hogy igaza volt annak, aki azt mondta: az ellenségeimmel elbánok valahogyan, de a barátaimtól ments meg, uram, engem!

A parlament tegnap emlékezett meg Horváth Balázsról, aki a hétvégén halt meg tüdőrákban. A képviselő 16 éve az Antall-kormány belügyminisztereként arról vált közismertté, hogy a taxisblokád idején az országház ablakából integetett a kormányt támogató ellentüntetőknek a kamerák kereszttüzében. Ezt a képet azóta is mindig lehetett látni, amikor szóba kerültek az akkor történtek, és bizony a korabeli sajtó sokat tett azért, hogy Horváthot egy diktatórikus hajlamú, iszákos figurának állítsa be, amit aztán Antall sem tudott politikailag vállalni, és menesztette őt. Horváth MDF-es volt az ősidőktől, ennek ellenére legutóbb már a Fidesz színeiben szerzett mandátumot, volt pártjának vezetői ugyanis a nagy tisztogatásban tőle is megszabadultak.

Sokatmondó volt, ki hogyan nyilatkozott tegnap a plenáris ülés elején az elhunyt képviselőről. Őszintének ható szavakat csak a kormányoldalról hallottam. Gyurcsány egyszerűen, a rá egyébként igencsak jellemző teatralitás nélkül hajtott fejet az emléke előtt, Kuncze pedig úgy tette ezt, hogy nem hallgatta el azt sem, sok mindenben nem értettek egyet Horváthtal az elmúlt bő másfél évtizedben. Ehhez képest hogyan reagáltak “saját”pártjai??? A Fidesz és a KDNP a rá való álszent hivatkozással vonta ki magát a miniszterelnök napirend előtti felszólalásának vitájából, ami azért furcsa, mert nem sokkal később, az interpellációk és egyéb látványos harci eszközök rendelt idejében már újra teljes erővel működött az ellenzéki úthenger a miniszterelnökkel szemben is. Most méltatlan vagy nem méltatlan? És ha igen, meddig? Tartuffe jutott eszembe és nem az őszinte megrendülés… No persze, az MDF-et sem kellett félteni: Dávid Ibolya egyszerűen meg sem említette az egykori harcostársat. Igaz, nem is lett volna könyű a szájára venni a nevét azok után, ahogyan megszabadult tőle. Ha már a párhuzamoknál tartunk, Macchiavelli is jól érezné magát a magyar parlamentben, az biztos.

3 válasz: “Politika és halál”

  1. Harley Temblador

    Yet another issue is that video games can be serious anyway with the main focus on knowing things rather than enjoyment. Although, it comes with an entertainment element to keep children engaged, each one game will likely be designed to develop a specific expertise or program, such as math concepts or scientific research. Thanks for your post.

  2. Mauro Stepaniak

    Nice Blog. It’s that what i have looked for. Keep on going!

  3. Tory Verbasco

    Thing you are talking about sounds right. Nonetheless, consider this, what happens if you added a little bit more? I mean, I do not tend to tell you how you can write your blog, but what if you actually added more stuff which can get people’s notice? Just simply as a online video or possibly a picture or even few to get people interested about what you mentioned.