… nec mergitur?

A Kossuth téren jártam tegnap. Az egyik sarokban az „eredeti” tüntetők egyre kisebb, bár változatlan hangerejű csoportja. Középen a Fidesz számára fönntartott rész, a maratoni hosszúságúra nyúló, esti demonstrációsorozat színhelye. És foglalt a tér harmadik harmada is: ezúttal a fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervezetei tartottak ott furcsa tiltakozást. Elvégre ki látott már katonás rendben, dobpergésre bevonuló tüntetőket, akik sem tapssal, sem kiabálással nem nyilvánítanak véleményt a szónokok beszéde közben, a rendezvény végén pedig ugyanilyen módon vonulnak el a helyszínről?

A parlament előtti térség sok mindenre hasonlít, egy normális ország központjára és szimbólumára azonban a legkevésbé sem. A különböző rácsok, vaskordonok és műanyagszalagok keresztbe-kasul szabdalják, hogy senki senkivel ne érintkezhessen. Hiszen ki tudná megmondani, mi történik, ha a szélsőjobbosok és a rendőrök, akik nemrég még egymással néztek farkasszemet, most egymás melllé szorulnak a demonstrációs nagyüzemben?

Talán éppen ez a baj, ez a nagy, mesterséges szétszakítottság. Pedig valójában mindannyian egy hajóban ülünk. A baj csak az, hogy evezni lassan már senki sem akar…

11 válasz: “… nec mergitur?”

  1. VJani

    Tévedsz barátom, Gyurcsiék mindenkit evezni hívtak a tavasszal (húzzunk bele), csak éppen az irányt hazudták el, így pedig ki ide ki oda tart. Ez már ilyen. Az össznépi gyűlölködésnek ez az ára.

  2. Adminisztrátor

    azt még az ellenzék sem állítja, hogy a koalíció az irányt hazudta volna el. mindenki egyensúlyt, meg reformot emleget már jó ideje, pártállástól függetlenül. legföljebb azt “felejtették el” közölni a néppel, hogy a csónak valójában tengeralattjáró…

    és akkor már az sem kérdés, hogy mergitur-e :)

  3. Schneider Alfréd

    Holló a hollónak szemét ki nem vájja,
    de magyar más magyar torkának esik
    miközben a békét a másiktól várja
    s itt is, ott is a bűnbakot keresik.

  4. elektrische zigarette kaufen

    We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site provided us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be thankful to you.

  5. amateur porno movie

    this really is whats up

  6. Laval rencontre

    It’s actually an awesome and very helpful section of info. I am delighted that you just contributed this kind of tips around. Please continue being united states well informed such as this. Appreciation for expressing.

  7. Aleisha Breaz

    I think this is one of the most vital info for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on few general things, The site style is wonderful, the articles is really nice : D. Good job, cheers

  8. vacatures groningen stad

    Thank you for another informative website. Where else could I get that kind of info written in such an ideal way? I have a project that I’m just now working on, and I have been on the look out for such info.

  9. cartier love bracelet

    I guess there’s always an easier way …

  10. wholesale golf clubs

    I love the way you wrote this article. This is wonderful. I do hope you intend to write more of these types of articles. Thank you for this interesting content! I enjoyed reading your very informative article. I got some nice goods for you, maybe you can enjoy:

  11. Denver Mcnary

    Things you brought up a lot of sense. But, picture this, let’s say you added a little bit more? What i’m saying is, I dont want to tell you how to run ur blog, but what if you actually added extra content that can easily get people’s focus? Simply like a video clip or even a graphic or even few to get people interested about what you are talking about.