Találós kérdés

Érdekes és – talán – tanulságos pengeváltásra került sor még decemberben a Népszava hasábjain. Úgy látszik, a karácsonyi készülődésben nem kapott figyelmet az ügy, most viszont már a Naptévé is ráharapott, ami kies hazánkban a nyilvánosság csúcsa, bármit is jelentsen ez.

A tények: van egy neves jogásznő, aki az utóbbi időben meglepő húzásokra szánja rá magát. A palesztin nőket védelmezi egy nemzetköz emberjogi testület tagjaként, a magyar kormány visszahívja és mást nevez ki a helyére, mire ő nyíltan kijelenti, hogy az illetőt zsidó elkötelezettsége miatt ültették az ő helyére. Aztán bekapcsolódik a szeptember-októberi események alternatív (értsd: Fidesz-közeli) vizsgálóbizottságának munkájába, és ebben a minőségében részt vesz az Európai Néppárt színeiben szervezett brüsszeli meghallgatáson. Mellékszál, de jellemző: a hölgy Baló György felesége, aki az állami televízió emblematikus riportere, és nemrég maga is sajtónyilatkozatban határolódott el élete párjától… (azért ez durva, nem?)

Szóval, a Népszava publicistája éles hangú írásban támadja meg a hölgyet, amire ő nem kevésbé éles hangon válaszol. Íme:

Várkonyi Tibor
Fölsült Júdások
Népszava, 2006. december 11.

Költséget és fáradtságot nem kímélve válogatott társaságot küldött Brüsszelbe a Fidesz és környéke, hogy az Európai Néppárt illetékesei előtt is izzó szavakkal ecsetelje, milyen rendőrállam lett Magyarországból. Mindenki ott volt, aki ebben a kérdésben “szakértőnek” számíthat: az ájtatos szavú lelkész, az egyéni sérelmeit megemészteni nem tudó, pulykamérgű jogásznő, és természetesen a hivatásos strasbourgi stáb: Szájer, az ideológus, az aranyszájú Gál Kinga képviselőnő, mindenki a kintiek közül, aki mozdítható. Nagy szükség volt is rá, hogy a kicsiny terem valamennyire megteljen, zömében magyarokkal. Mert a konzervatív Európai Néppárt jeleseinek, öt-hat éppen programtalan úr kivételével, valahogyan nem volt kedvük elmenni, pedig hétköznap volt. Az eseményre azért volt szükség, mert idestova két hónappal a zajos budapesti napok után, az unió és benne még a néppárt is, Martens úr Astoria-beszéde ellenére, Gyurcsányt és kormányát tekinti partnerének. Nem jelentette még ki, mint nálunk szajkózzák, hogy ez a mai magyar vezetés illegitim. A föltűnő érdektelenségnek az lehetett az oka, hogy az unió hozzászokott ugyan, hogy a demokrácia szellemében oda is kisugároznak a pártharcok, de tagországi ellenzék nem szokta rendszeresen följelenteni honi ellenfelét. Országának igyekszik minél több kedvezményt kiharcolni; ezt az árulkodós divatot csak a Fidesz honosította meg.

Tanúi lehettünk aztán annak is, hogyan kezeli a valóságot az ifjú demokratákat szolgáló, derék napilap. Az a párt, amelynek vezetője a tévéstúdiókban összeráncolt homlokkal, az indulattól torz arccal és mefisztói mosollyal csak szelíden “beteges hazudozónak” mondja a kormányfőt, kedvenc tudósítójával azt íratja le, hogy a brüsszeli mutatványon ott reprezentált Franco Frattini, az unió biztosa is. Holott nem volt ott, csak kabinetjének egyik beosztottját küldte el. Illetve legyünk pontosak; a hírlapi beszámoló vesszőt tett Frattini neve és a kabinettag közé, mintha… Íme, ha nagyobbat akarunk mondani a tényeknél, hogyan lehet manipulálni írásjellel is. A brüsszeli mutatvány csúnya kudarc volt, de sebaj, a szűnni nem akaró harciasság otthon folytatható, valami mindig megragad a vakbuzgó hívőkben. Idehaza megrendezni mindezt persze olcsóbb lett volna. Pártpénz, ne sajnáljuk.

Morvai Krisztina:
Kedves Várkonyi Tibor Szerkesztő Úr!
Népszava, 2006. december 21.

Az október 23-i rendőri brutalitásokat vizsgáló civil jogászbizottság tagjait ön volt szíves tehetségtelen, primitív cikkében gyalázni brüsszeli utunk kapcsán. Nem kímélte Balogh Zoltánt, Gál Kingát és Szájer Józsefet sem. Ebben persze nincs semmi különös, hiszen a MAGUKFAJTÁRA jellemző, hogy a MAGUNKFAJTÁT alacsonyabb rendű lénynek tekintik, s úgy gondolják, hogy amennyiben – arcátlan módon – nem a MAGUKFAJTÁK szolgálatára szánjuk életünket, akkor szabad minket megtaposni, besározni, megtiporni. A MAGUNKFAJTÁK pedig hajlamosak ezt szó nélkül tűrni. De meddig, Kedves Szerkesztő Úr? Gondol néha erre? Ön engem pulykamérgűnek nevezett, aki személyes sérelmeit képtelen elfelejteni. A MAGUKFAJTÁK pulykamérgűek, Kedves Szerkesztő Úr! Sejtem ugyanis, hogy arra az esetre céloz, amikor egy MAGUKFAJTÁT kívántak beültetni a helyemre az ENSZ CEDAW Bizottságába, Izrael állammal karöltve, büntetésként azért, mert én a palesztin nőkért szót mertem emelni, s büntetésként azért, mert hajdúsámsoni görög katolikus pap unokájaként úgy gondoltam, hogy helyem lehet az ENSZ-ben. Tervük nem sikerült. Nem szipogtam szótlanul egy sarokban, rettegve az ÁNTISZEMITIZMUS súlyos vádjától, hanem világgá kürtöltem a MAGUKFAJTÁK újabb égbekiáltó arcátlanságát. Ezért pulykamérgesek most Önök rám, Kedves Szerkesztő Úr. S azért, mert úgy gondolom, nemcsak az a helytelen, ha a MAGUKFAJTÁT ütik-vágják az utcán, hanem az is, ha a MAGUNKFAJTÁT. S ezt az arcátlanságot is világgá kürtölöm. Ezt fogom tenni ezután is, s erre biztatom az összes MAGUNKFAJTÁT. Nem alattvalók vagyunk ugyanis a saját hazánkban, s nem is a MAGUKFAJTÁK szolgái, cselédjei, romlott hús fogyasztói. Fellázadunk, Kedves Szerkesztő Úr. S nem a pulykaméreg, hanem az emberi méltóság okán. S azért, mert a MAGUNKFAJTÁNAK ez az EGY HAZÁJA VAN, tudja, Kedves Szerkesztő Úr?

S ha már Ön volt szíves kihasználni a véleménynyilvánítás szabadsága által adott lehetőséget a MAGUNKFAJTA gyalázására, hadd tegyek én is így Önnel:

Ön a hazugságkormányt kiszolgáló színvonaltalan szennylap tehetségtelen és kártékony tollforgatója!

Szívélyes üdvözlettel

Dr. Morvai Krisztina

A kérdés pedig az: antiszemita-e Morvai Krisztina, illetve az írása?

10 válasz: “Találós kérdés”

  1. Lolka

    A válasz pedig: hmmm, ebből a cikkből a szerző nézve csak azt lehet megállapítani: mérges pulyka.
    De a szerzemény mert az Izrael szót tartalmazza egy kontextusban, melyből kiderül, hogy Izrael is lobbizik antiszemitának számít? Mióta?

  2. Adminisztrátor

    a biztosítékot a “magunkfajta” és a “magukfajta” értelmezése körüli bizonytalanság vágta ki….

  3. kesztió

    te is tudod, hogy nem a válasszal van a baj, hanem a kérdéssel.
    Qrvára sajnállak benneteket, hogy lépten nyomon ezt KELL kérdezni, ezen KELL gondolkozni…
    És a legszomorúbb, hogy teljesen jogosan.

  4. amok

    Tegyük fel, hogy egy rohadt antiszemita vagyok. Ha azt mondom, pl. hogy:

    “valós számokon a kisebb reláció tranzitív”, vagy “1+1=2″ akkor hazudok?

    Minden állítást érvénytelenít az antiszemitizmus vádja? Az antiszemita nem beszélhet igazat?

    Nem lehetek valaki vagy valakik ellen?

    Érdekes-e hogy a jogásznő antiszemita-e vagy nem?

  5. spartakusz

    dr.morvai krisztina nem antiszemita – látjátok milyen egyszerű:
    üdvözlettel és szerettel: spartakusz

  6. Adaline Quezada

    I have realized that of all varieties of insurance, health insurance coverage is the most debatable because of the clash between the insurance plan company’s necessity to remain afloat and the consumer’s need to have insurance policies. Insurance companies’ commissions on wellness plans are certainly low, as a result some firms struggle to make a profit. Thanks for the ideas you share through your blog.

  7. Bradley Lagrimas

    I would love to add that if you do not already have an insurance policy or else you do not remain in any group insurance, you may well take advantage of seeking the aid of a health insurance agent. Self-employed or individuals with medical conditions usually seek the help of one health insurance agent. Thanks for your blog post.

  8. Eliza Alex

    very nice post, i actually love this website, keep on it

  9. elektrische zigarette kaufen

    Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is magnificent blog. A fantastic read. I’ll certainly be back.

  10. Emelda Myrick

    Thing you are talking about a lot of sense. Nevertheless, think about this, what happens if you integrated a little bit more? I am talking about, I dont want to tell you how you can write your website, but if you actually added something which could get peoples awareness? Simply like a video or perhaps a graphic or 2 to get people psyched concerning what you mentioned.