Kedvenc könyvem

Ez itt a reklám helye. A napokban már a boltokba került a könyv, ami miatt az elmúlt hónapokban a blogot is hanyagolni voltam kénytelen (persze súlyos lelkiismeret-furdalás mellett).

sarkozy

Nekem nagy élmény volt végigkövetni a francia elnökválasztás történéseit, és azt hiszem, sok politikusunkra is ráférne, hogy tanuljon belőlük.

52 válasz: “Kedvenc könyvem”

  1. ShalomAlechem

    Rendőr! Rendőőőőr!!!!

    Itt valaki törvénytelenül reklámoz!!! Na várjon ekkicsit, ha küld nekem belőle 1 példányt az elkövető, nem is láttam semmit….

    Szóval itt ülünk, a rendőr meg én, várjuk a választ.

    De közben kiderült, h neki is kell egy.

    Segítek kiszámolni, ez így mán’ kettő…!

    :)

  2. ShalomAlechem

    Következő könyvednek egy még aktuálisabb kérdést feszegető címet ajánlok:

    MIÉRT GYURCSÁNYI???

    Garantált siker. Debreczenit elemészti a sárga irigység…

  3. Adminisztrátor

    a kiadó érthetetlen módon pénzt akar csinálni a könyvből, úgyhogy sajnos meg van kötve a kezem :)

    arra egyébként nem is gondoltam, hogy megvesztegetésnek is jó lenne…

    köszönöm az ötletet, de szerintem inkább az lenne a jó cím: Miért NEM Gyurcsány?

  4. ShalomAlechem

    Megvesztegetésnek? Hát hol élsz te? A milliő magától adja… :)

    Utolsó bekezdés: Franciaországban a bolon…, jaj, ne ilyen durván, a mentálisan sérültek az Invalidusoknál vannak. Nálunk a miniszterelnöki székben. Ennélfogva akár igazad is lehet…

    Sok sikert a könyvednek, egyúttal szép hétvégét!

    (Azé’ megveszem ám, ha látom valamelyik könyvesboltban. Kár, hogy a pénz nagyobbik része ilyenkor mindig a kiadóé…)

  5. L.C.

    Adminisztrátortól kérdem.
    Mint egy olyan, aki távolról, nem a pontos részletekig követte a francia választási kampányt, az volt a benyomásom, hogy Sárközy főként azért nyert, mert volt mersze kimondani: „Elég volt” Vagyis, változtatni kell, ez így nem mehet tovább. A reform szó nem tudom, ha elhangzott, mert ez szitoknak számít sok helyen. Vajon ott is? Azt nem tudom, mert nem olvastam még a könyvet…
    Egy gyorsan és folyamatosan változó világban (a részletekbe, nyílván nem lehet most bele menni) minden ország, kormány (az intézményeivel), szervezet és ember kell, reagáljon és alkalmazkodjon. Mert ha nem, lemarad. Egy idő után, elszegényedik. Részemre ez evidencia.
    Sajnos, egyértelműen ez Magyarországon nem mindenkinek az.
    Persze, a változás irányáról, módjáról lehet és kell vitatkozni. De a tényről, nem.
    Apropos, ezek után „Miért nem Gyurcsány?”

  6. Ignotus Pál

    Tisztelt. L. C. !

    Bocsánat, hogy belekotnyeleskedek, de soraid olyan mértékű naivitást tartalmaznak, nem tudom megállni…

    Te reformokat látsz Gyurcsány és mamelukjai tevékenységében? Sajátos nézőpont… :(

    Sárközy a puritánságig tisztességes, feddhetetlen ember. Gyurcsány ennek az ellenkezője.

    Sárközy pontosan tudja mit akar, nem kapkod, nem vagdalkozik, nem gyűlölködik. Gyurcsánnyal ellentétben.

    Sárközy megnyilatkozásai nem keltik megzakkant, hisztérikus bohóc benyomását.

    Sárközy nem akarja Franciaország egyik felét a másiknak ugrasztani, hogy ezalatt zsiványai eredményesen halászhassanak a zavarosban.

    Sárközy nem kiárulni fogja hazáját, hanem gyarapítani

    Sárközyt még győzelme előtt sem kezelték a világ országainak vezetői olyan megvetéssel, mint ahogy Gyurcsányt szokták.
    Ergo: a franciáknak nem kellett, és nem kell szégyellniük Sárközyt, mint nekünk Gyurcsányt.

    Konkluzíve: Sárközy egy államférfi, míg Gyurcsány… de inkább nem írok jelzőket.
    Amit ez utóbbi reformnak nevez, az pedig valójában országunk végső kirablása.

    Adminisztrátor: milyen boltokban érdemes keresni a könyvedet? Szomszédomban van egy Libri…

    Shalom: az Invalidusok Párizsban már múzeum. A több stimmel… :)
    Tájfunmentes hétvégét neked is!

  7. Adminisztrátor

    L.C.-nek hamarosan válaszolok majd, csak kéne egy kis idő hozzá :)

    Ignotus-nak: a Librinél elvileg lehet kapni, az internetes oldalukon is fenn van :) és köszönöm az érdeklődést!

  8. L.C.

    Tisztelt Ignotus Pál!
    Van olyan, hogy két ember nem ugyanúgy látja a világot, gondolom, nem mondok nagy újdonságot.
    Biztosítalak (ha már tegeztél), életemben soha nem rajongtam senkiért és valószínű, ezen túl sem változók majd. Sem színész, vagy sportoló, de pláne politikusért. Miért írom ezeket? Mert szerintem, nem tesz jót a higgadt, józan helyzet/ember megismerésnek (akármelyikről lenne szó!), az érzelmi (indulatos) megközelítés.
    Mert fájdalom, a világ nem fehér –fekete, az emberek pedig nem jók-rosszak. Igen ritkán van fehér vagy fekete, inkább tömérdeknyi nüánszú szürkék vannak. Nagyon szükséges a hit az életben, de én meghagynám a magánélet, illetve a vallás területére.
    A közszereplőket, az eszméket, szervezeteket inkább racionálisan, kritikusan próbálom értelmezni. Alapvetően sok a kételyem, sok adatot, információt keresek/igényelek és kevesebb kommentárt. Én nem is gyűlölnék, de nem is rajonganék egyetlen egy politikusért sem a világon! Nem véletlen, hogy a politikusok mindig a manipulálható rajongókat sokkal jobban kedvelik, mint a független elemzőket.
    Hangsúlyoznám, az objektív, racionális megközelítés még nem azt jelenti, hogy mindenki mindenben, egyet kell, hogy értsen. Messze nem azt. Az értékrendek, prioritások, természetesen különböznek. Azonban, a vita tárgya mindig viszonylag konkrét, objektív, bár a lényeget persze nem mindig könnyű kiszűrni. És soha nem az ellenfél, (nem ellenség!) jelzőkkel való pocskondiázása.
    Persze, nehezebb a racionális megközelítés, „dolgozni” kell. De ha valaki inkább a szeretet, imádat/ gyűlölet kategóriában irányul jobb, ha belenéz a délutáni szappanoperákban…
    Még egy kérdés: nem túl nagy kockázat egy politikusról, akármelyikről azt állítani, hogy „a puritánságig tisztességes, feddhetetlen ember”?
    Mindezekek után, tisztelettel, én lennék a naiv?

  9. L.C.

    Dávid Ibolya:”a kommunizmus a populizmus álarcában osont vissza a politikába”
    http://www.hirado.hu/cikk.php?id=214281

  10. Ignotus Pál

    Tisztelt L. C. !

    Az általad vallott értékek rendkívül közel állnak az enyéimhez, amik alapján, ez való igaz, időnként szubjektíve (is) minősíteni szoktam a közszereplőket.

    Amit fentebb a két politikusról (már ha a cicanadrágost is annak lehet nevezni) leírtam, kizárólag tetteik, szavaik, eddigi életútjuk alapján, tehát a racoinalitás alapjáról kiindulva tettem.

    Mivel nem tartom tévedhetetlennek magam, nem is gondolom, hogy mindig, mindenkor, minden megnyilatkozásomban igazam van. De a mai Mo-i helyzetet, köszönhetően a politikai “elit”-nek, egyszerűen nem lehet alulminősíteni.

    Tehát: nem gondolom, hogy a racionális megközelítés, és a szubjektív hangú vélemény elletétben állna.

    A szappanoperákat pediglen hagyjuk meg a töppedt agyú tévekettőcsőcseléknek, ill. a hozzájuk hasonló gagyitévéfanoknak!
    (Annak idején úgyis csodabogárnak tartottak, amiért a Dallas sorozatból egyetlen részt sem láttam. A helyzet azóta sem változott, ezek a “műsorok” egyfajta globális néphülyítő kábítószerként funkcionálnak, nem vagyok kíváncsi rájuk.)

    Végül: naivitásodon azt értettem, hogy egy Sárközy formátumú politikust miképpen tudsz még hasonlítani is egy Gyurcsány féléhez.

    P.s.: az meg külön mise lenne, hogy mennyire méltó a XXI. század Homo Sapienséhez a Dzsungel Törvénye*, azaz aki nem tud “lépést tartani”, az pusztuljon el!
    Azért egy picivel tán különbnek kellene lennünk az állatoknál, nem….?!

    (Másképpen: a Kapitalizmus Ideológiája)

    Tisztelettel:

    Ignotus

  11. Ignotus Pál

    SZARKÁK

    Buda laposabbik részén, a Dunától nem messze lakom. Jó sok zöld, fák, bokrok, csivitelő madarak teszik könnyebbé napjaimat. Reggelenként valami gyönyörűséges érzés az ébredő picikék hangversenye, akinek még nem volt része a lelket cirógató trillákban, nem tudja miről maradt le.

    Az idén tavasszal kezdtek gyérülni a hangok, majd el is hallgattak. Ugyanis megjöttek a szarkák. Több pár is ideköltözött. Egyenként legyilkolták és fölfalták az énekesmadarakat, majd a verebeket, most próbálkoznak a gerlékkel. Csak az egyébként is undorító, redves-koszos, nagytestű mutáns házigalambokba nem mernek belekötni. Egyelőre…
    Szarkáék láthatóan jól érzik magukat. A Főszarka reggelenként a szomszéd ház tetejének sarkán illegeti magát, borzalmas, varjakat megszégyenítő hangon kajvékolva. Szinte táncot jár a megelégedettségtől. Láthatóan eszükbe se jut, mi lesz, ha az összes kismadarat fölzabálták. Nem érdekli őket a növényeket, fákat, madarak híján, most már gátlástalanul pusztító féregsereg sem.
    Engem viszont roppant dühít ez a ránktelepedett élősködő-banda. Elő kéne venni a kis flóbertpuskát, de láss csodát, törvény tiltja eme betolakodók irtását.
    Most mit tegyek?
    Ha betartom a törvényt, tönkreteszik, elpusztítják környezetemet, élhetetlenné teszik életemet. Ha nem tartom be, és szétcsapok közöttük, az erre a célra fizetett írástudók segítségével a törvény pártatlannak mondott szolgái semmi perc alatt börtönbe csuknak.

    Hogy tudok majd reggelenként a tükörbe nézni? Eltűrjem, hogy egy ilyen ragadozó–rabló banda határozza meg a létemet?
    Azt hiszem, én mégis megyek a kamrába a kispuskáért…

    Ignotus

  12. L.C.

    Még 1990-ben, amikor Bukarestben olyan jelszavak alatt zajlottak tüntetések, hogy „Noi nu ne vindem tara!”, vagy „Noi muncim, noi nu gindim!” egy igen széles körben felháborítónak, sőt hazafiatlannak minősített kijelentés hangzott Silviu Brucan részéről. Azt merte mondani, nem lesz igazi demokrácia (Romániában) még 20 évig. Mert ez egy olyan állapot, melyet csak hosszú idő alatt lehet megtanulni. Mint most már jól látható, akkor ez messze túl optimista kijelentésnek bizonyult.
    Hát igen, a demokrácia megtanulása egy igen hosszú folyamat. A kívánt eredmény? A túlnyomó többség és pláne a vezetők megtanulják és be is tarják az alapszabályokat. Az ellenfél, vetélytárs az nem ellenség (aki kiárulja és szándékosan tönkreteszi a hazáját), akit mindig fizikailag kell megsemmisíteni, börtönbe vetni, országból elűzni, stb. Tehát nem az emberrel, hanem az elképzeléseivel kell küzdeni. Nem harcolni, háborúzni, csak küzdeni. A szabályok, a törvények betartásával. Nem kell idealizálni a „mi” oldalunkat és annak vezetőjét és démonizálni a másikat, mert az, semmi jóra nem vezet. Csak racionálisan, kritikusan, visszafogottan. A politikai döntéseinket nem érzelmi, hanem racionálisan, a mi értékrendünk alapján hozzuk. A múltat figyelembe kell venni, de nem szabad mindent neki alárendelni. A sikeres emberek, cégek, országok (lásd pld. a német-francia megbékélést) a múlt sérelmein túl tudják tenni magukat és főként, a jövő problémáival foglalkoznak! Mert aki nem tud össze fogni, a jelen és a jövő valódi problémáival foglalkozni, az idővel elkerülhetetlenül lemarad, legyengül, elszegényedik.
    Ki akarja ezt tenni a hazájával? Ezen a területen nem a deklarált szöveg számit, az, hogy verjük a mellünket, milyen nagy hazafiak vagyunk! Az igazi tettek számítanak, a valódi fejlődés irányában!

  13. Ignotus Pál

    Bölcs szavak…

    Csak egyet felejtesz el: valóraváltásukhoz két fél kellene. Jó esetben. De most egy sincs.
    Legfeljebb szavakban.
    Az meg manapság igen olcsó lett…

    Még valami. Napjainkban csak igen kevés ember fogja fel, hogy egész életét a gondolkodása irányítja. S ha befolyást gyakorolnak a gondolkodására, márpedig keményen ezt teszik, akkor valójában az egész életére, az egész jövöjére gyakorolnak befolyást. Az ilyen manipulált emberek száma egyre nő (világszerte is!), ennélfogva az irányítás pár ember kezében összpontosul.
    Azaz nem vagyunk önmagunk urai. Mert elhitették velünk, hogy nem vagyunk képesek önmagunkat irányítani.
    Időnként jámboran az urnák elé járulunk, abban a hitben, hogy választunk. Pontosan olyan ostobák és korlátoltak vagyunk, mint ahogy ezt kiváltságosaink akarják.

    És itt jön a képbe a média, mely többet árt a világnak, mint az összes fegyver együttvéve. A média egy tömegpusztító fegyver, mert célzatos hazugságok terjesztésére, sulykolására használják.

    A világ hatalmi piramisainak csúcsán nem politikai, hanem gazdasági vezetők állnak. Kerülve a nyilvánosságot, erre ott vannak az olyan dróton rángatható politikusok, akiket nyilván te is ismersz.

    Tehát ha a felszínt nézzük, tökéletesen igazad van a törvényeket betartó, betartató, lassú, de következetes változtatásokkal kapcsolatban.

    De az igazi hatalom rejtve működik, ennélfogva ezen az úton sehova sem jutunk.

    Szerintem.

    Befejezésül: megtisztelnél, ha nem tekintenéd egy felületes elolvasás után összeesküvés-elméletnek soraimat. Köszönöm előre is!

    Tisztelettel:

    Ignotus

  14. Ficsur

    Hol tudok hozzájutni ehez a könyvhöz?

  15. Adminisztrátor

    Magyarországon a Libri és a Fókusz hálózatnál is lehet kapni, illetve meg lehet rendelni az internetes áruházukban. Erdélyben egyelőre nem hiszem, hogy hozzá lehetne jutni….

  16. L.C.

    Tisztelt Ignotus,

    Ha bemegyünk egy helységbe, esetleg egy boltba, ahol köszönésünkre nem válaszolnak és ez a helyzet, többször megismétlődik, hogyan reagáljunk? Mi se köszönjünk? Vagyis, másoknak a szerintünk helytelen magatartása feljogosít arra, hogy mi is ugyanúgy viselkedjünk? Szerintem nem, de valóban, egyetértek, bizonyos haladásra két fél szükséges. Ugyanakkor nem bújhatunk a mögé, hogy a másik is ezt tette, én is tehát amazt. Szerintem.

    Kezdem úgy érezni, ha különböző irányból is indulva, de közelednek véleményeink.
    Valóban, napjaink egyik nagy problémája a média hatalma, helyenként túl nagy hatalma.
    Az egyén többnyire túl gyenge a média hatalmával szemben. De a helyzet idővel még változhat. Mint írtam már, gyorsan változik a világ. Szerintem az internet és a digitális tartalmak még sok átrendeződést hozhatnak a jövőben ezen a területen is.
    Befolyásol e minket a média? Nyilvánvaló. A szakemberek azt mondják, mindenkit befolyásol valamennyire a környezete és ez természetes dolog. Részben tudatában vagyunk róla, részben nem. Azonban, a mértéke ennek a befolyásnak, nagyon nem indifferens.
    Itt jelenik meg az egyén szerepe és egyben felelőssége is. A gyorsan növekedő információ áradatban mindent befogadunk, elhiszünk (régebb hallottam valahol: „persze, hogy igaz, hát mondták a Tv-ben”!!), vagy próbáljuk feldolgozni, értelmezni, amiket hallunk, látunk. Adott esetben kételkedünk, nem hisszük, utána keresünk az interneten. De ez persze egy kicsi munkával, utánajárással, kényelmetlenséggel jár. Még az agyunkat is kell használni…
    Az nem lehet véletlen, hogy ilyen népszerűek manapság az úgymond „valóság-show” és társai műsorok. Az emberek sajnos igen sokszor nem gondolkodni akarnak, könnyebb elkényelmesedni. Inkább élményeket, mind erősebb élményekre vágynak. És a média ad nekik azt, amit igényelnek.
    Tehát, próbálnak minket befolyásolni? Hát, persze. Kérdés, hagyjuk e magunkat, vagy nem. Az előző beírásokra vonatkozóan is, de elnézést kérek: a leggyakrabban az érzelmi húr pendítésével történik a legkönnyebben az emberek manipulálása. Akármire is akarnak rávenni, megetetni. Mosópór, autó, lakás, biztosítás. Minden! Bele értve a politikát is.
    Az ember érzelmi lény, de akárminek az „eladásában”, az érzelmi oldal nem lenne szabad, hogy a tartalom, hanem csak a forma legyen.

  17. ShalomAlechem

    Ignotus: gratulálok a Szarkákhoz!

    L.C.: Jutott már eszedbe, hogy mennyien vannak a szellemi toprongy gagyitévébunkók, s mennyien a hozzátok hasonló, gondolkodni képes egyedek?

    Mert 1 “ilyennek” a szavazata, adott esetben, pont annyit ér mint a tiéd!

    A tendencia pedig további, bősz szaporodásukat jelzi…

  18. Ignotus Pál

    Tisztelt L. C. !

    Ezek szerint több mindenben közös nevezőre jutottunk.

    Egy sarkalatos probléma viszont maradt.

    Ha te, én, és még páran, akár többen is, példát mutatunk, törvényességből, pozitív, indulatmentes hozzáállából, akkor mi történik?
    Elindul egy folyamat, aminek következtében ez a példa járványszerűen terjedni fog?

    Egy túrót!

    A kulcs a média. az viszont a hatalom kezében van, mely kemény bunkónak használja.
    Nem tudod hol, s hogyan, s kinek eladni tisztességes eszméidet!
    Nem jutsz lehetőséghez, hogy pozitív irányba befolyásold a lebutított tömeget.

    Sőt!

    A gyurcsánykodók pont a hozzád (hozzánk?) hasonló emberekre építenek. Olyanokra, akiktől távol áll az erőszak, akik hisznek az “evolúció” erejében, eszméjében.
    Tudják, hogy szelíd gondolkodásotok inkább őket támogatja, hiszen így nem vagytok potenciális ellenfél. Tudják, hogy tekintélyetek van, s ha ti nyugalmat sugalltok a többieknek, az nekik jó.

    Mert addig is szabadon garázdálkodhatnak.

    Egyszóval: nem zsákutca a békés tűrés? Nem lenne eredményesebb a revolúció..?!

    Tisztelettel:

    Ignotus

  19. Ignotus Pál

    Shalom: A szarkák már csak ilyenek.
    Kíváncsi vagyok, vajon mi lesz, ha már mindent föléltek?
    Eladják a varjaknak rabszolgának a balkáni gerléket?
    Merthogy a távolabbi jövővel láthatóan nem gondolnak…

    Látnod kellene a Főszarkát, ahogy időnként szinte táncol ott fenn a tető szélén! Énekel is hozzá, gondolom azt hiszi, hogy ez éneklés. Undorító egy teremtmény, nem hiszem, hogy az állatvilágban létezik még egy ilyen buzernyák viselkedésű alfa hím.

    Szép napot neked!

  20. L.C

    Tisztelt Ignotus !

    Nos, akkor jutottunk közös nevezőre, vagy nem? Megfogalmazásodból lehet erre is, arra is gondolni. Persze, nem lehet mindkettő igaz. A félreértések elkerülése végett, hangsúlyoznám, nem a tartalmi, hanem hozzáállásbeli hasonlóságra gondolok.

    Példát lehet mutatni, szép dolog, de csak akkor számít egyáltalán annak, ha van valamilyen szintű nyitottság is a másik oldalon. Ha érvek találkoznak és nem indulatok / érzelmek / előítéletek. Mert ha nem így van, akkor teljesen fölösleges az egész párbeszéd…

    Ha valaki azért „mutat példát”, hogy megváltoztassa a másiknak a véleményét, avagy mondjuk, győzködik, bizony sok kudarc élménye, frusztrációja lesz!
    A hangos szó egyáltalán nem erősseb érv, sőt. Van, amikor egy halk szó, jobban tud hatni (persze, nem az utcán).
    Egyfelől, tisztában kéne lennünk a személyes lehetőségeink határaival. Másfelől, említettem már az egyéni felelősség témáját: alapvetően, első sorban mindenki saját maga felelős a saját szellemi nyitottságáért, fejlődéséjért.
    Ne okoljunk sorsot, külső tényezőkét. Mert bizonyíthatóan, amilyenek az emberek (többsége) egy országban, olyanok a vezetőik is. Amilyenek a vezetőik, olyan a sorsuk is!

  21. Ignotus Pál

    Tisztelt L. C. !

    Elnézést, de pár napig Székelyföldet jártam. Nyári gyerektáboraink egynémelyike kissé zötyögősen indult…

    Próbáltam neked hosszabban válaszolni, de mindig a weblap mindig visszadobta azzal, hogy rossz kódot írtam be.

  22. Ignotus Pál

    Akkor most nagyon röviden.

    Inkább a diagnózisunk hasonló, terápiáról való elképzelésünk igencsak különböző. Én a radikális sebészi módszer híve vagyok, te pedig, ha jól értettem, a hosszan tartó, konzervatív kezelést favorizálod… :)

    Az emberek többsége az országban olyan, mint amilyenre úgy 18 év alatt hülyítették. Nem igaz, hogy véletlenül alakult ki ez a gagyitévé-csőcselék. Nagyon jól átgondolt módszerekkel csináltak belőle engedelmesen bégető birkákat, akiknek a legfontosabb életcéljuk az, hogy megnézhessék a szappanoperák éppen soron következő részét. :(

  23. Ignotus Pál

    (Úgy tűnik, így tördelve műxik a dolog!)

    A tengerentúlon kellett egy jól megszervezett, megrendezett 9/11 az alkotmányos jogok kiirtásához.
    Nálunk erre nem volt szükség.

    Megfosztattunk a munkához, a művelődéshez, a tanuláshoz, a szükséges egészségügyi ellátáshoz, és még ki tudja hány, az alkotmányban rögzített, alapvető jogunktól.

    Az eredményesen elhülyített birkanyáj készségesen asszisztált mindehhez.

    De ez nem a birkák hibája. Ők már ilyenek. Azokat kellene felelősségre vonni, akik ezt tették velük!

    Ja, hogy akkor a mai politikai – gazdasági elit szinte teljes egészében a rácsok mögé kerülne?

    Na és? Megdolgoztak érte!!!

  24. Ignotus Pál

    Úgy gondolom, már csak a jövő nemzedékében bízhatunk. A mai véglegesen és végzetesen degenerálódott.
    Aki még gondolkodik, azt elhallgatják, vagy elhalgattatják. A fenmaradó részt pedig megveszik, megvették.

    A következő generáció, remélhetőleg, nem fogja tűrni, hogy a bankok és multik dróton rángatott bábjai uralkodjanak!

    Tisztelettel:

    Ignotus

  25. Ignotus Pál

    Tisztelt Attila!

    Hihetetlen. Nem tudok hozzájutni a könyvedhez! Azóta minden utamba eső könyvesboltban kerestem, hiába.

    Most a WestEnd egyik boltja a jövő hét közepére meghozatja, és értesít…

    Mi ennek az oka? Ennyire elkapkodták? Az jó!!!

    Vagy kicsi a példányszám? Rossz a terjesztés? Az nem jó!!!

    Szép vasárnapot kívánok!

    Ignotus

  26. Adminisztrátor

    Kedves Ignotus,

    nem tudom, mi a könyvhiány oka, remélem, ez a siker jele :)

    az biztos, hogy a Mammutban, illetve a Puskin mozi mellett lévő Libriben van belőle, mert ott magam láttam.

    köszönöm az érdeklődésedet!

  27. ShalomAlechem

    A sok kis verestóy markóbéla RMDSZ kiskirály egyike:

    http://szines.transindex.ro/?hir=8878

  28. L.C

    Tisztelt Ignotus !

    Szerintem a hosszú beírás sikertelensége minden bizonnyal attól van, hogy a blog oldal, viszonylag gyorsan, a beírás közben frissül és már másik kódot, kér. Megoldások:
    1. A beírást szerkeszteni egy szövegszerkesztővel, (pld. Word), kijelölni egérrel, vágólapra tenni (Ctrl+C gombok), a célra klikkelni és beilleszteni (Ctrl+V).
    2. Vagy, beírni rendesen a szöveget, de a „Hozzászól” megnyomása előtt ugyancsak kijelölni, vágólapra tenni (Ctrl+C), Internet oldalt frissiteni, és beilleszteni (Ctrl+V)

  29. L.C

    Tisztelt Ignotus !

    A júl.1, 10h beírásokra.

    Csak részben értünk egyet. Én nem vagyok a radikális, forró fejű megoldások híve. Szerintem:
    1.A világ nem kizárólag, összeesküvések sokasága.
    2.A „gagyitévé-csőcselék”nem csak nálunk alakult ki, hanem jóformán az egész világban. Sajnos, elég gyakran az emberek, különösképpen a fiatalok az úgynevezett (tehát nem igazi) élményeket keresik és nem törekednek saját, komplex világképük kialakítására és lelki világuk gazdagítására.
    3. Hogy, lehetne kizárólag a jövő generációkban bízni? Mitől lenne az, jobb a mainál?
    Mint már írtam, szerintem nem mindenért a világ, vagyis mások a hibásak. Amit valaki nem akar, amire nem vágyik, azt biztosan soha nem is fogja tudni, elérni! Először, saját magunkat kell, legyőzzük!

  30. ShalomAlechem

    A gagyitévé-csőcselék keményen manipulálható. Mo-n most a kitüntetés-mizériával van tele minden cselédmédium, ami egy sokadrangú kérdés.

    Ezalatt a háttérben meg zajlik Mo megszüntetésének utolsó felvonása…

  31. Ignotus Pál

    T. Attila!

    Most értem haza, asztalomon a könyved!

    Készülhetsz a legrosszabbakra…! :)

  32. Ignotus Pál

    T. L.C. !

    Kösz az infót, valóban itt írtam, ez lehetett az oka…
    Lehet tudni, hogy mennyi perc után változik a kód?

    Júli 3-ra:

    1. Egyre jobban az. Potemkin herceg álla a földig esne, milyen tökélyre fejlesztették találmányát. Persze átvitt értelemben főleg…

    2. Egyetértek. Kieg: soha nem fogtam fel, hogy miért nem a való életben keresi valaki a sikert, az örömöt, a boldogságot, s a hasonlókat, miért elégszik meg az ersatz, szintetikussal. Talán mert ahhoz nem kell fáradni, törni magát?!

    3. A jövő generációjában én meghatározó mértékben a “népi” származásúakra számítok. A degenerált “urbánus” fiatalság semmivel sem különb, mint pincezakkant szüleik.
    (Ha hallottál valamit a Rákóczi-szövetségről…)

    Utolsó bekezdéseddel akár egyet is érthetnék, ha nem tapasztaltam volna, hogy saját, különbejáratú csirkefogóink mennyire kihasználják a hozzád hasonló értelmes, intelligens emberek békés természetét….

  33. Ignotus Pál

    T. Shalom!

    Középre találtál! Nézd meg ezt a 3 napos, jó előre megírt forgatókönyvű melegfesztivált!
    Amíg az aberrált exhibicionisták (és nem a melegek!) ocsmány módon hányják – vetik magukat, egyesek felállva tapsolnak, …etc., addig se foglakozik senki azzal, hogy egy reuma-szakrendelésre ill. kezelésre, sürgős esetben, 10 hét a várakozási idő.

    Amíg von Flaskai Horn ügyével van tele a média, senkit se érdekelnek a tömeges elbocsátások, az esztergomi Suzuki-rabszolgák, vagy a külföldim importtal tönkretett dinnyetermelők.

    Amíg a maffiozó-ágyas “hölgy” állítólagos megveretésén csámcsognak, elsikkad valami nagyon fontos: eddig egyetlen rendőrt sem hallottam, aki nyilvánosan elhatárolódott volna pribéktempójú kollégáitól.
    Panaszkodni nagyon tudnak, amiért általánosítva egybemossák őket.
    Nem kellene kiállni végre, hogy mi másképp gondoljuk, mi a törvényt szolgáljuk, mi mások vagyunk…
    Persze, ez a gagyitévéknek, meg a kubrádiónak nem lenne hír…

  34. Adminisztrátor

    Ignotus,

    várom az értő kritikát :)

  35. L.C

    T. Ignotus!

    Nem tudom, milyen sűrűn változik a kód, de elég gyakran. A leírt megoldások valamelyikével el lehet kerülni az olyan bosszúságokat.

    Megjegyzéseidre vonatkozóan:
    Szerintem, a világ nem csak összeesküvésekből áll. Van az is, de nem csak az. Túl egyszerű lenne mindent így megmagyarázni. „Mi nem tehetünk semmit, mások mindig mindent eldöntenek a fejünk fölött”. Mindenekelőtt, túl kényelmes lenne, nem kellene semmit se tegyünk, felfogjunk, mert ugyebár úgy is fölösleges. Ne próbáljuk megérteni a komplex összefüggéseket és az esetleges bonyolult szakmai magyarázatokat! Csak mérgelődjünk bőszen a tehetetlenségünkön és gyűjtsük magunkban a frusztrációkat. Mert ugyebár, nem az értelmes, szakszerű, higgadt, kitartó erőfeszítésekből lehet komoly eredményeket elérni. Elégséges a „harc”, a gyűlölet, a küzdelem, a zászló lengetése és a haza sűrű emlegetése.

    Persze, lehet mindenkinek más és más értékrendje, ez természetes. Szerintem, mégis nem az indulat, hanem a ráció, az érvek erejével kell küzdeni.
    Lám, bár nem teljesen értünk egyet, tudtunk, egy szerintem értelmes párbeszédet is összehozni!

  36. ShalomAlechem

    T. Ignotus!

    Végre valaki, aki átlát a szitán. A “meleg büszkeség” bohócai szerintem is csak kihasználják a melegeket!

    Exhibicionisták, és hasonló kóresetek.

    Egy része.

    Más része pedig a melegek hátán csinál politikai karriert.

    Nézzétek meg a retekklubot! Pár éve került vezető pozícióba egy díszmeleg, azóta az alkalmazottaknak több mint a fele ugyanilyen. Heteróknak esélye sincs ott állást találni.

    Most majd Szetey ugyanezt csinálja a MH-lal…

  37. L.C.

    Bár nem tartózik a témához, ajánlanám mindenkinek:
    „Az internet öl, butít és nyomorba dönt”.
    http://www.nol.hu/metazin/cikk/453460/

    Adminisztrátor ígért egy választ, majdnem 3 hete. Kezdek már lemondani róla…

  38. Ignotus Pál

    T Attila!

    Elolvastam. Megpróbálom röviden:

    1. Gratulálok a “cinemascope” látásmódodhoz (ezt majd egy másik topicban számon is kérem tőled!) és meglepően magas szintű ismereteidhez. Manapság ugyanis túl sokan írnak olyan témákról, melyekről igazából csak hallomás-ismereteik vannak. A te könyved ennek ellenkezője.

    2. Mosolyogva figyeltem, ahogy időnként fogcsikorgatva igyekszel objektív lenni, persze így is nyilvánvaló, hogy Royal asszony lakozik a szívedben. Ennek ellenére többször vagy pártatlan, mint elfogult, és ezt igen nagyra értékelem.

    3. Könyvedből a legfontosabb sor számomra a győzelem utáni Sarkozy beszédből:
    “…nem az egyik Franciaország győzte le a másikat!”
    Vajha ezt egy magyar ….elnök szájából hallanám….! :(

    Összegezve: ha megígéred, hogy ennél rosszabbat nem írsz, a jövőben is elolvaslak! :)

    Tisztelettel:

    Ignotus

  39. Ignotus Pál

    T. L. C. !

    Magyarország ma átverések folytatásos sorozatából áll. Semmi sem az, aminek látszik.

    Az érvek, a ráció egy normális társadalomban komoly befolyásoló tényező lehetne. Ebben az Abszurdisztánban ellenkezőleg. Pont rátok építenek, és követnek el bűncselekményeket, mert számítanak intelligens reakcióitokra.

    Bocs, de olyanok vagytok, mint az első misszionáriusok a kannibálok között. A gyurcsányok megesznek benneteket vacsorára… :)

    Szóval maradhatunk abban, hogy többnyire hasonlóan látjuk a történéseket, viszont a természetünkből, gondolkodásmódunkból kifolyólag, más és más következtetéseket vonunk le belőlük?
    Ennek ellenére nem akarjuk egymást agyagba – betonba döngölni.. :)

    Hátha valaki kedvet kap a hasonló mentalitáshoz… :)

  40. Ignotus Pál

    T. Shalom!

    Az RTL-ről én is úgy tudom, hogy odakerülni csak akkor van esélyed, ha meleg, vagy drogos, vagy prosti vagy, akár lányként, vagy fiúként.

    Csak remélni tudom, hogy a kétségkívül tehetségesen ripacskodó államtitkár okán az ő által képviselt hivatal nem követi ezt a példát…!

  41. Adminisztrátor

    L.C.,

    bocsánat, igazad van, igyekszem egy külön posztban válaszolni.

    Ignotus,

    köszönöm, hogy elolvastad a könyvet, megtisztelsz vele. a dicséretet is köszönöm, remélem, igazad van benne :)

    azon viszont őszintén meglepődtem, hogy úgy érezted, Royal volt a kedvenc jelöltem. én éppen attól féltem, hogy akár az előszóból, akár az utána következőkből túlságosan nyilvánvaló lesz, hogy Sarkozynek szurkoltam… bevallom, legkedvesebb boromat nyitottam föl a második forduló estéjén, amikor biztossá vált Sarkozy győzelme :)

  42. Adminisztrátor

    ja, és még egy mondat Ignotusnak:

    Sarkozy beszédét épp azért fordítottam le teljes egészében, mert az egész kampány és politikai mentalitás foglalatának éreztem, ami számomra különösen kedves, plusz — azt gondolom — tanulságos is lehet mindannyiunknak.

  43. Ignotus Pál

    T. Attila!

    Annyira igyekeztél nem Sarkozy-párti lenni, hogy már Royalistának látszottál… :)

    A francia politika pedig úgy viszonyul a magyarhoz, mint a nemes, bölcs bernáthegyi a mindig acsargó csivavához, vagy a legendáson buta spánielhez…

    Szép estét neked!

  44. ShalomAlechem

    Ignotusnak: már nem is akarok az RTL-hez menni! Féltem a seggem, és ráadásul nem is drogozok. :)

    Adminisztrátornak egy kérdés, de jól gondold meg a választ!
    Tudsz-e mondani a magyar politikai életből EGYETLEN (legalább arányaiban), Sárközy formátumú egyéniséget?

  45. L.C

    T. Ignotus!

    A júl.12, 16h 19’ írásra.

    Valóban, nagyon jó lenne e mentalitás terjedése. A különböző „következtetések” ellenére sem tartjuk egymást gyűlölendő ellenségnek. Sok mindent másképp látunk: a problémákat, a keletkezésük módját, a lehetséges megoldásokat. Kinek a vezetésével és konkrétan milyen eszközökkel lehet fejlődni, mit nevezünk eleve fejlődésnek.
    Elfogadjuk azonban a másikat vitapartnernek (a mai világban, ez nem is olyan természetes, sajnos…), a másik fél érdemi, racionális érveivel foglalkozunk és nem a személye sértegetésével.
    Hogy is fogalmazhatok szerényen? Példamutató.

    Még hozzáfűznék egy idézetet egy könyvből, melyet mindenkinek melegen ajánlok:
    „ …gyűlölettel nem lehet békességet csinálni, s békesség nélkül nincs fejlődés, nincs élet, nincs semmi.”
    Wass Albert: Elvész a nyom…

  46. Ignotus Pál

    Bocs, de Tusványos elvitte minden szabad percemet….

    L.C-nek:

    Hát ez az! Gyönyörű szavak, de a mostani helyzet nagyon nem erről szól! A magyarországi hatalombitorlók (mert akik csalással, félrevezetéssel nyerték a választásokat, ugye azok), kifejezetten számítanak rátok, intelligens, jóindulatú emberekre.
    Az agymosott gagyitévé-csőcselék mellett ti vagytok hatalmuk másik bázisa, mert tudják, hogy tőletek nem kell tartaniuk.

    De akármilyen szépen bégettek, az ordas farkasokból, melyek most uralkodnak rajtunk, nem lesznek fehér gyapjas bárányok. Csak mi, birkák fogyatkozunk egyre…

    Idézetedre szintén egy részlet, ami közel áll hozzám. Szerzőjét, címét nem kell ugye leírnom…

    “…Vagy bolondok vagyunk s elveszünk egy szálig,
    Vagy ez a mi hitünk valóságra válik.

    Új lángok, új hitek, új kohók, új szentek,
    Vagy vagytok, vagy ismét semmi ködbe mentek.

    Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
    Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.

    Vagy lesz új értelmük a magyar igéknek,
    Vagy marad régiben a bús, magyar élet. ”

    Szubjektíve: tegnap láttam egy Zilah-i emléktáblán. Magyarul. Tempora mutantur…

    Tisztelettel:

    Ignotus

  47. Főn-x

    Kedves Ignotus!

    Ha te vagy az az Ignotus kivel régebben egy másik fórumon oly sokat beszélgettem,akkor csak egy apró szívességre kérnélek!

    Nézz vissza arra a fórumra kicsit,s ha akarsz,válaszolj te is az ott felvetett kérdésre!
    Természetesen ez nem kötelező jellegű felkérés,de gondoltam hátha mégis remélhetek annyit,hogy megnézed!

    Ha viszont nem te vagy az az Ignotus akit én ismertem,akkor elnézésedet kérem zavarásomért!

    Tisztelettel

    Főn-x

  48. Rhoda Golebiowski

    Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So good to find any individual with some unique thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this web site is something that is needed on the net, someone with somewhat originality. useful job for bringing one thing new to the web!

  49. Sacred Heart Diet

    I’m so amazed at how fantastic the material on koncz » Blog Archive » Kedvenc könyvem. I have saved this web page and I really intend on coming back to the internet site in the upcoming days. Fantastic job hold up the great work!

  50. Kip Madine

    Hello there, I found your website via Google while looking for a related topic, your website came up, it looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  51. elektro zigarette

    I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren’t already ;) Cheers!

  52. Tom Keenan

    Things you mentioned a lot of sense. Nevertheless, consider this, let’s say you integrated a little more? I mean, I dont tend to teach ways to run ur blog, however what if you actually added something that can easily get peoples particular attention? Simply as a video clip or simply a graphic or perhaps two for getting your readers excited concerning what you are talking about.