Egy tüntetés anatómiája

A napfény és a hőség, úgy látszik, sokaknak megártott. A szakszervezeti demonstráció hangulata legalábbis erről tanúskodott, és ez még a híradók amúgy szemérmes riportjain is átjött. Ami viszont kimaradt belőlük: a résztvevők jó része a szélsőjobb könnyen mozgósítható szimpatizánsai közül került ki. Ők természetesen bármikor kaphatók egy jó kis gyurcsányozásra, az általuk képviselt hangnem viszont nem biztos, hogy jót tesz a szervezők imázsának.

Azt hiszem, ez a kis szombati összejövetelen sokan érezhették magukat kényelmetlenül. A legpikánsabb, hogy a fő-fő szervezők egyike, az MSZOSZ-es Wittich Tamás már el se ment, lévén hamarosan állami szolgálatba lép, nem is akármilyen pozícióban: ő lesz a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség vezetője. Tovább árnyalja a fent nevezett úriember jelleméről alkotott képet, hogy kb. egy hónappal ezelőtt kezdett tárgyalni a másik oldalra való átállásról, terveiről azonban a másik öt szakszervezeti szövetség vezetőjét elfelejtette értesíteni. Hát, az biztos: jól pofára ejtette őket. A kollégák nem is nagyon tudtak mit mondani, egyszerűen nem kommentálták a történetet. Azt hiszem, ennél jobb bizonyítékot nem is lehetett volna a jobboldal kezébe adni arra, hogy a szakszervezetek csupán bábok és kiszolgálói az MSZP politikájának.

De nem elég, hogy a demonstráció hitelét épp az egyik szervező ásta alá, a résztvevők összetétele is elgondolkodtató. Ki hitte volna, hogy egyszer az – egyébként joggal – kommunista csökevénynek tartott szakszervezetek felhívására egyként vonulnak utcára a szélsőjobb (MIÉP) és a szélsőbal (Munkáspárt) szimpatizánsai is? Úgy tűnik, mintha Gyurcsány személye, illetve az iránta érzett ellenszenv ma a nemzeti egység legfőbb kovácsa volna. Valamit mégiscsak tudhat ez a pali. Mit is mondott Kövér Orbánról? Ha ilyen erővel támadják, biztosan jól csinálja, amit csinál. Mindannyiunk érdekében adja az ég, hogy ez ne csak a Fidesz vezérére legyen érvényes… Szóval, elég furcsa lehetett a tüntetőknek ott állni szorosan egymás mellett olyanokkal, akiket egyébként le se köpnének vice versa. Együtt a “nácik” és a “lumpenprolik”. De a szakszervezeti főmuftiknak sem lehetett kellemes érzés ráébredni arra, hogy a jobboldali hobbitüntetők nélkül már semmire sem mennének.

Ja, és így sem voltak 5-6 ezernél többen. A nagy legitimációs mutatvány csúnyán kudarcot vallott.

6 válasz: “Egy tüntetés anatómiája”

  1. computer repair cumming

    Can I simply say what a relief to find someone who truly knows what they’re talking about on the internet.

  2. elektrische zigarette kaufen

    Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

  3. Krissy Buganski

    Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any suggestions for novice blog writers? I’d definitely appreciate it.

  4. vacatures amsterdam

    What i don’t realize is actually how you are not actually much more well-liked than you might be right now. You are so intelligent. You realize thus significantly relating to this subject, made me personally consider it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it is one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!

  5. organic search engine optimization

    I agree with your views on this… but if it was me i would change this up a a lil and make it a little more readable for us idiots, i got confused a little while reading it

  6. Tamika Beechner

    Thing you are talking about made . Nonetheless, consider this, imagine if you offered a little bit more? I mean, I dont tend to tell you how you can write your website, but what if you added something which can get peoples notice? Simply as a online video or possibly a image or maybe 2 to obtain viewers psyched about what youve got to say.