Media–politika

A Nap Tv ma reggel ismet bizonysagat adta elfogultsaganak es a demokratikus jatekszabalyok iranti totalis erzeketlensegenek. Az apropot mindehhez a Magyar Radio elnokenek megvalasztasa koruli hercehurca adta.

Az elozmenyek a kovetkezok. Hosszu politikai kuzdelem utan ugy tunt, a partoknak vegre sikerul megegyezniuk a pozicio betolteserol. Azt most ne feszegessuk, hogy kerulhetett ez a jog a partokhoz, a lenyeg, hogy kialakult a konszenzus. Csodak csodajara a civil szervezetek kepviseloivel kiegeszult testulet ugyancsak rabolintott a kerdeses szemelyre, igaz, pont annyi szavazattal, amennyi minimalisan kellett hozza. Az igazi problema azonban csak ezutan kovetkezett: kiderult, hogy az egyik kurator nem a szavazolapon is foltuntetett modon, karikazassal jelolte meg a valasztasat, hanem egyszeruen athuzta az IGEN szot a papiron. Tekintettel arra, hogy ez az eljaras nem felelt meg az eloirasoknak, ket masik urator megtamadta a dontes ervenyesseget az illetekes helyen, es ott fel is fuggesztettek Such Gyorgy elnoki bejegyzeset.

Ezek utan kovetkezett a ma reggeli interju Pallagi Ferenc egeszen dobbenetes viselkedesevel. A musorvezeto ugyanis egesz egyszeruen minden konkret bizonyitek nelkul ketsegbe vonta a ket kurator politikai fuggetleneseget, tisztesseget, sot szellemi kepessegeit is. (Az mas kerdes, hogy valoszinuleg tenyleg nem az o szivuk szerint valo a nyertes palyazo, es ezt ok sem tagadtak.)

Pallagi tevedese ugyanakkor abban all, hogy az egesz ugyet nem volt hajlando masfelekeppen nezni, mint partpolitikai kerdest. Holott nemcsak errol van szo, hanem a demokracia egyik alapelverol, amely szerint a szabalyokat komolyan kell venni es be kell tartani. Ha az eloiras a karikazas, akkor az athuzas – lehet barmennyire egyertelmu – ervenytelen.

Gondoljuk csak meg, milyen kovetkezmenye lenne annak, ha a parlamenti valasztason a valasztasi bizottsagok onkenyesen vizsgalgathatnak es donthetnenek a voksok ervenyessegerol, fuggetlenul a vonatkozo elirasoktol.

A hab a tortan, hogy raadasul amikor kiderult, hogy egy voks kerdeses es ezen mulik a valasztas sikere, az egyik kurator bejelentette, hogy ove a kerdeses cedula, es ezt o IGEN-nek szanta. A baj csak az, hogy a voksolas titkos volt, es o ezzel a kozlessel megsertette a valasztas tisztasagat. Raadasul, nem is lehet egyertelmuen bizonyitani, hogy valoban az ove volt a kerdeses voks

Ezek a vonatkozasok termeszetesen a kivalo Pallagi Ferencben egyaltalan fel sem merultek, o megelegedett azzal, hogy ellenzeki aknamunkakent allitsa be az egesz tortenetet. Az interju stilusarol csak azert nem irok, mert reprodukalhatatlan…

Szoval, jo lenne a Nap-kelte hosszu evek ota kepernyon levo munkatarsait beiratni egy alapfoku demokraciatanfolyamra. Mert nem latjak a fatol az erdot: partos elfogultsaguk miatt abszolut normalis dolognak tekintik a demokracia garanciajat jelento kozjogi szabalyok megserteset. Hiszen a problema orvoslasahoz elegendo lenne megismetelni a szavazast. Nem bagatelizalni kellene az elkovetett hibat, hanem ragaszkodni a tiszta helyzetekhez.

6 válasz: “Media–politika”

  1. amateur porn films

    Great goods to grasp :)

  2. e-liquid

    Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me.

  3. Desmond Huitt

    Many thanks for your post. I want to write my opinion that the cost of car insurance will vary from one insurance plan to another, simply because there are so many different facets which contribute to the overall cost. For example, the brand name of the auto will have a significant bearing on the price tag. A reliable ancient family car will have a more economical premium than just a flashy sports vehicle.

  4. Dee Leithauser

    Thanks for sharing buddy. Hope to see more such cool posts from you.

  5. Jamila Mcquilkin

    Simply want to say your article is as astounding. The clearness in your submit is simply excellent and that i can suppose you’re knowledgeable in this subject. Well together with your permission let me to take hold of your RSS feed to keep updated with approaching post. Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

  6. Cleveland Dominque

    Thing you are talking about sounds right. Nevertheless, think about this, suppose you integrated a little more? What i’m saying is, I don’t want to tell you how to write your site, but if you added more stuff that could get peoples particular attention? Just as a video clip or maybe a image or maybe 2 to obtain viewers interested about what youve got to say.