Farkast kiáltottak

Az elmúlt években annyiszor hallottuk, hogy titokzatos erők terrortámadással akarják destabilizálni Magyarországot, hogy ma már szinte senki nem veszi komolyan ezeket a fenyegetéseket még akkor sem, ha egy géppisztoly-sorozat formájában most tényleg történt is valami. A rendőrség központját ért támadás annyira abszurd, hogy az egyik internetes portálon tartott szavazás elsöprő többséggel hozta azt az eredményt, hogy a történtek csak “szocialista provokátorok” műve lehet. Az is árulkodó, hogy az egész ügyet a Bulvár címszó alá sorolták be a szerkesztők.

Természetesen engem is érdekelne, hogy kik a hajnali lövöldözés tettesei. Ennél azonban sokkal fontosabbank tartanám, hogy végre tisztába tegyük a nemzetbiztonság ügyét, és véget vessünk annak a pofátlan játéknak, amit a mindenkori hatalom a szolgálatokkal űz. Itt volna az ideje felszámolni azt a gyakorlatot, hogy a nemzetbiztonságot egymás közötti leszámolásra használják a pártok, a valódi fenyegetést jelentő veszélyek kezelésére viszont nem marad energia, és csak futunk az események után.

Szóval, nemcsak az az izgalmas kérdés, ki lőtt a Teve utcában, hanem az is, hogy kik és milyen információ alapján vizionáltak terroristákat a Fidesz tavaszi és ősz nagygyűléseire, a március 15-i ünnepségekre. Ezeken a kormányoldal gyorsan túllépett, ami érthető. De miért nem forszírozza az ügyet az ellenzék? Vagy hol van ilyenkor az oknyomozó újságírás?

34 válasz: “Farkast kiáltottak”

  1. kesztió

    A vizsgálat első kézzelfogható eredményéig én tartózkodnék a vitától, teljesen fölösleges, hogy most ennek kapcsán – értékelhető információk hiányában – megint egymás torkának essünk.

    Részemről a provokáció nem kizárható (a mai magyar belpolitikából mindent kinézek – sajnos), de azért túl durva, és főleg, qrvára rizikós. Legyen csak néhány százalék esélye, hogy kitudódjon egy ilyesmi, s a szocialisták jó néhány ciklusra előre elásták magukat…

    Várjuk ki a végét, hallám, hátha kiderül.

  2. Farkas

    A rendőrpalota elleni támadást blöffnek nevezte Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke az V. kerületi Fidesz rendezvényén. Mint fogalmazott, ez a támadás annak használt, aki el akarja terelni a figyelmet az ország valós helyzetéről, vagy egyszerűen félelmet akar kelteni. Véleménye szerint ez az esemény az október 23-i véres történéseknek a szerves folytatása. – A terror kártyáját már sokszor kijátszotta a kormány – figyelmeztetett Kövér, aki szerint egyesek attól sem fognak visszariadni, hogy embervér folyjon az utcákon.

    Kitért a Nemzetbiztonsági Hivatal éves beszámolóira is. A részletekről szólva elmondta, hogy a jelentésben töviről hegyire megtalálható a magyar szélsőjobboldal leírása, hogy mennyien vannak, mekkora erőt képviselnek. – Ezek az erők társadalmi mértékben egy maroknyi csoportot képviselnek – húzta alá a politikus, kiemelve: 2-3 ezren lehetnek ezek az egymástól elszeparált csoportok, akik még egymással is rivalizálnak. Mindent tudnak róluk – folytatta –, ha akarták volna, már rég lefülelik azokat, akik valóban veszélyt jelentenek az országra.

    A kettős mérce

    A hétvégén tartott Vér és Becsület szervezete felvonulásának engedélyezéséről szólva úgy fogalmazott: azért tehetik ezt, mert évek óta tűrjük, hogy kettős mércével mérjenek. „Valami nincs a helyén ebben az országban” – jegyezte meg. – A Gönczöl-féle jelentés semennyire sem vehető komolyan – hangsúlyozta a képviselő, aki magyarázatképp hozzáfűzte: feketeöves kommunisták voltak ugyanis a tagjai. Kövér Halmait üdítő kivételnek nevezte, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy Halmai is elfogult, igaz, ő a másik koalíciós párt felé.

    Az EPP reakciója kellemes csalódást keltett Kövér Lászlóban, aki ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai néppárt messzebb ment el más ország belügyeit illetően, mint eddig bármikor.

    – A jelenlegi kormány garnitúrája nem csak abban az értelemben kommunista, hogy az MSZMP szárnyai alatt nevelkedtek, és az akkor szerzett kapcsolati tőkéikkel szereztek hatalmas vagyonokat, de még reflexeikben is ugyanazok – figyelmeztetett Kövér László, kiemelve: a diktatúra hiánya még nem jelent demokráciát. A demokrácia az – folytatta –, hogy Gyurcsány Ferencből múltja miatt nem lehet miniszterelnök, ám ha mégis megszerezte a posztot, akkor az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után lemond. Mint fogalmazott, Kádár és Gyurcsány szemlélete között nincs különbség. Kádár is „tudta a tutit, látta a jövőt, megmagyarázta”, miközben sosem vették figyelembe a társadalom véleményét. Gyurcsány Ferenc is ilyen – tette hozzá.

    (gondola.hu)

  3. Farkas

    Évekkel ezelőtt a Villányi úton, a hajdani pártfőiskola előtt parkoló gépkocsiból ismeretlen tettesek kilopták a még épülőfélben lévő Teve utcai rendőrpalota védelmi rendszerének tervdokumentációját. A rendőrség buzgón nyomozott, bár azt a jelentéktelen kérdést elfelejtették feltenni, hogy mit keresett a szigorúan titkos dokumentum egy tökéletesen illetéktelen személy gépkocsijában, hiszen békés üzletemberek, mint amilyen Appel György is, nem szoktak effajta áruval seftelni. Ám ezt a kérdést fel sem tették, miként a tettest (tetteseket) sem fogták el, de nehogy azt higgye bárki is, hogy eme két negatívumnak a legcsekélyebb köze lenne egymáshoz.

    Akkoriban sokat töprengtünk azon, hogy mi a bánatot kezdenek a tettesek a tervrajzokkal, mert az felettébb valószínűtlennek látszott, hogy a rendőrség pénzét akarják elrabolni. Azóta történtek furcsa és titokzatos dolgok a székházban és a környékén (például: csempészett aranyat árultak a rend őrei egymás közt, vagy egy vezető a vizeletével rajzolta körül territóriumát), de a biztonsági rendszer eltűnésének rejtélyéhez egyik sem adta meg a kulcsot. Tegnap hajnalban közelebb kerülhettünk a megoldáshoz. Az épület gyenge pontját keresték! Különben miért pont a hatodik és a tizenharmadik emelet közötti részre lőttek ki egy fél tárat a merénylők, hacsak nem tudták, hogy oda érdemes tüzelniük.
    A Rendőrségi Igazgatási Központ Teve utcai épülete ellen elkövetett sunyi merénylet mindazonáltal nem érte el a célját. Hogy mi volt a célja, azt nem tudjuk, de semmi esetre sem félemlítette meg derék rendőreinket, és kormánypárti politikusainkat sem késztette normális nyilatkozatokra. Viszont torkolattűznél fényesebben bebizonyította, hogy Szilvásy György kancelláriaminiszter nem beszél a levegőbe, s ha megígér valamit, arra mérget lehet venni.

    Mert mit mondott a folyton és méltatlanul félreértett miniszter? Azt, hogy felfegyverzett, szélsőséges csoportok veszélyeztetik a köz- és nemzetbiztonságot, a demokrácia és a köztársaság rendjét, mert a Kossuth teret elfoglalva, onnan kiindulva alkotmányellenes robbantásokat, erőszakos cselekményeket készülnek elkövetni, ezért legalább március 15-ig kordonnal kell körülvenni a Kossuth teret. Azt is mondta még a jó Szilvásy, hogy a közvetlen fenyegetés egyértelmű, de a hatóságok megteszik a szükséges lépéseket. Az események minden ponton őt igazolták. A gonosz fegyveresek megnyilvánultak, de a Kossuth téri kordon riadalmat keltett bennük, ott nem mertek próbálkozni, miként a hatósági intézkedések hatására a rendbontáshoz sem volt vér a pucájukban. Ezért nézték ki a rendőrszékház szimbolikus jelentőségű épületét, és lőttek rá géppisztollyal, jóllehet lefújhatták volna gázsprayvel is, esetleg körbepisilhették volna, mint az egykori főrendőr, ám a rettegett terrorista minősítést csak azáltal érhették el, hogy éles lőfegyvert használnak.

    Szegény Szilvásyt a felületes ellenzék azzal vádolta, hogy már megint blöfföl, riogatja az ártatlan, mit sem sejtő embereket, de a kormányellenes piszkos, aljas, veszedelmes, népnyúzó (elfogulatlan szemlélő számára aligha kétséges, hogy fideszes, KDNP-s) erők félreérthetetlenné tették, hogy a haladás, a fejlődés, a reformok (a vizitdíj, a konvertálható tudás stb.) ellenzői a legszélsőségesebb eszközöktől sem riadnak vissza. Szilvásy most szerényen a látnok, a vátesz szerepét háríthatja el magától.
    Ő megmondta előre, bár konkrétan nem ilyen Teve utcai lövöldözésre gondolt. Ugyanakkor ideje tudomásul venni: ide vezet a kereszténység, a nemzeti elkötelezettség, a konzervativizmus, a Fidesz-pártiság, a békés ellenzékiség. A konkrét elkövetőkre nincs is szükség. A tetteseket már úgy nagy általánosságban, a bűncselekmény elkövetése előtt kijelölték.

    mno.hu

  4. M.Zoli

    Látom nincs kedvetek-gyomrotok ehhez a témához, ezért felvetek egy másik témát, ha szabad: Miért van olyan érzésem, hogy BBTE ügyben az EP frakciók közül a liberális tiltakozás volt a leghangosabb illetve a leghosszantartóbb? Érzéki csalódás ez, vagy ez a valóság, hogy a néppárti köröket nehezebb mozgósítani ilyen jellegű ügyben?

  5. Farkas

    I. felvonás

    “Az Erdélyi Református Egyházkerület (ERE) elnöksége és számos magyarországi közéleti személyiség arra kéri az RMDSZ vezetőségét: európai parlamenti (EP) jelöltlistáján biztosítson befutóhelyet a brüsszeli mandátumért függetlenként induló Tőkés Lászlónak.

    Az RMDSZ csúcsvezetőségének és Markó Béla elnöknek címzett levelében többek között Mádl Ferenc és Szűrös Mátyás volt államfő, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Martonyi János volt külügyminiszter és Csoóri Sándor író úgy véli: a május 13-án rendezendő EP-választás jó alkalom lenne arra, hogy a romániai magyarok szavazóerejét, súlyát az RMDSZ megerősítse Tőkés László személyével, helyet biztosítva számára a szövetség listáján.”

    II. felvonás

    “Folyamatosan érkeznek Erdély különböző pontjairól az arra utaló jelzések, hogy az európai parlamenti (EP) jelöltlistákat támogató aláírásgyűjtés során visszaélést követnek el az RMDSZ munkatársai. Kelemen Hunor kampányfőnök cáfolja a vádakat, szerinte „a rendszer jól működik”. Kolozs megyében szankciók várnak két községi RMDSZ-tanácsosra, mert megtagadták az aláírásgyűjtést.

    Olvasói bejelentések szerint Erdővidéken, Kolozsváron és Nagyváradon több RMDSZ-irodában is a szövetség EP-jelöltlistájának aláírásához kötik a magyar állam által nyújtott oktatási-nevelési, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás igényléséhez szükséges űrlapok kézbesítését. ”

    III. felvonás

    “Verestóy: csírájában kell elfojtani Tőkés próbálkozását
    2007-02-10. 11:52:41

    Látszólag igen magabiztosan indul neki az RMDSZ az európai parlamenti választásoknak. A nyitási ígéreteket és látszattárgyalásokat követően összeállította saját listáját, elzárkózott a közös jelöltállítástól. Tőkés László függetlenként való indulása azonban új helyzetet teremt, először kell valós versenyben megmérettetnie magát a szövetségnek. S bár hivatalosan nem ismerik el, ez sokakat zavar és aggaszt.

    Kifelé erőt sugároznak az RMDSZ vezetőinek nyilatkozatai, ám a háttérben már nem ennyire nyugodtak. A parlamenti frakciók szerdai együttes ülésén Verestóy Attila szenátor határozottan fogalmazott: ha Tőkésnek sikerül összegyűjtenie az induláshoz szükséges 100.000 aláírást, az RMDSZ elveszett.

    „Csírájában kell elfojtani a próbálkozást” – mondotta, s kijelentésén nem kell meglepődnünk, 2004-ben az RMDSZ-nek sikerült megakadályoznia ellenzéke választásokon való indulását. ”

    IV. felvonás

    Döntöttek: Tőkés Lászó nem kerül az RMDSZ EP-listájára
    2007. február 17. 15:15

    MNO
    Nagy Zsolt informatikai és távközlési miniszter, illetve Winkler Gyula megbízott miniszter foglalja el az első két helyet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség európai parlamenti választási listáján – ezt nagy többséggel fogadta el a Szövetségi Képviselők Tanácsa.

    A szervezet parlamentjeként működő testület marosvásárhelyi tanácskozásán ezáltal szentesítette az RMDSZ másik vezető testületének, az Operatív Tanácsnak a korábban kialakított listáját.

    Előzőleg az RMDSZ elnöke elhibázottnak nevezte és visszautasította az Erdélyi Református Egyházkerület Elnökségének felhívását, hogy vegyék fel Tőkés Lászlót a párt európai parlamenti választási listájának második helyére. Markó Béla úgy vélte: hiba lenne belerántani a politikai vitába az egyházat, illetve fiatal politikusokat kellene küldeni az Európai Parlamentbe, Tőkés László pedig szerinte a múltat jelenti.

  6. Farkas

    Egyetlen kérdés Markó Bélának az utolsó mondatához:
    - Belegondolt uraságod abba, ha Tőkés nincs, akkor kegyed még mindig szánalmas versecskéivel koldulgat a pártbizottságok kapujában?

  7. kesztió

    … és ha Gorbacsov nincs, akkor Tőkés még mindig lelkipásztorkodna, úgyhogy gyere, Farkas, kérdezzük már meg Gorbacsovot, nincs-e kedve befutó helyen indulni az RMDSZ EP-listáján. :D

    Tőkés a forradalmomban vállalt szerepéért minden tiszteletet megérdemel, de haggyuk már ezt a tökkelütött hozzáállást, az EP-választás nem a lerótt hálánkról szól nagy magyar személyiségeink előtt, hanem szakmai kritériumokról, hozzáértésről, rátermettségről, és ebből a szempontből igaza van Markónak, hogy a fiatal, odavaló politikusok igenis megfelelőbbek, őket kell delegálnunk.

    Más kérdés, hogy szerintem is úriemberekhez méltó gesztus lett volna a második, befutó helyre tenni Tőkést, és Eckstein-Kovács Péter, akit igazán nem lehet túlzott nemzetféltéssel, jobboldalisággal, stb. vádolni, ugyanezt az álláspontot képviselte az SZKT-n.

    Összefoglalva: habár Markóék szakmai szempontok szerint helyesen döntöttek, etkai szempontból ez a döntés kifogásolható. De attól még ne nevettessük magunkat azzal, hogy Tőkés foradalom-beli szerepét érvnek tekintsük az EP jelöltállításról szóló vitában.

  8. kesztió

    Zoli,

    ami az EP frakciók tiltakozását illeti a BBTE-ügyben, szomorú, mennyire megfertőződött már az agyunk a magyar belpolitikai élet sablonjaival. Nekem is 10 percig kellett gondolkoznom, hogy rájöjjek, mennyire értelmetlen, sőt káros így hozzáállni a dologhoz. :D

    Most mi a lényeg? Az, hogy a tiltakozás eljusson az illetékes szervekhez, vagy hogy megint túllihegjük, túllicitáljuk az ellentábort? Fő, hogy a hangadó frakciók tiltakoztak, s reméljük, meg is lesz a megfelelő eredmény. De ha megint arról szól a dolog, hogy megmutassuk az ellentábornak és a választóinknak, hogy bezzeg mi tudunk hangosabban tiltakozni, régen rossz az egész…

    Amúgy a BBTE vezetőségének hozzáállása nemcsak a magyarság nemzeti érzelmeit, hanem – sőt, főleg – az alapvető liberális értékeket is falhoz állítja, így nem is csoda a liberális frakció vehemens tiltakozása.

  9. Farkas

    Ugye tisztelt nagyonokos nagyonművelt és nagyonintelligens Kesztió, ez nem személyeskedés:

    “Tőkés a forradalmomban vállalt szerepéért minden tiszteletet megérdemel, de haggyuk már ezt a tökkelütött hozzáállást,…”

    Vagy neked szabad????

    Mert ha én írok így neked, akkor sikoltozni szoktál…

    Egyébként nincs igazad az összehasonlításban! Ha megpróbálsz gondolkodni, rá is jössz miért.
    És jó lenne, ha ügyelnél a helyesírásra!!!

    Ja, ha nem muszáj, ne Nelli nickkel válaszolj!

  10. kesztió

    Farkas, azt azért megengeded, hogy Adminisztrátor nick-kel válaszoljak? :D

    Komolyra véve a szót, próbáljátok a saját jellemgyengeségeteket ne másokra vetíteni, utoljára mondom, hogy nem szokásom több nick-et használni.

    Az pedig már tényleg a te szellemi színvonaladat minősíti, hogy nelli identitásának nem voltál képes utánajárni, pedig ott volt az orrod előtt, csak rá kellett volna kattintanod a nevére:

    http://www.mezeikrisztina.blogspot.com/

    De természetesen sokkal könnyebb ráhúzni valakire, hogy több nick alatt ír, mintsem elfogadni, hogy vannak néhányan, akik nem osztják a véleményeteket.

    Hogy egy kicsit segítsek neked ebben: olvass bele egy kicsit a Transindexes csapat írásaiba, nevezetesen a holt költők térsaságába, a fütyibe, satöbbi, satöbbi, satöbbi. És meg fogsz lepődni, milyen sokan vagyunk Erdélyben is, akik nem a Magyarságunk Über Alles szellemében tengetjük kisebbségi létünket…

  11. M.Zoli

    kesztió, kérdésedre, hogy mi a lényeg? Szerintem az, hogy ne a rossz helyen kopogtasson az erdélyi magyarság (azaz EP képviselői) az ilyen jogsérelmek elleni tiltakozáshoz támogatókat keresvén, magyarul: ha -esetleg!- a néppártnak addig volt fontos az országra nyomást gyakorolni amíg az tag nem lett, akkor ideje lenne ezt felismerni, s kapcsolatok hangsúlyát a másik oldalra helyezni.

  12. M.Zoli

    Ha az EP listát osztanánk ismét akkor ismételten felhívom a figyelmeteket, hogy az erdélyi jobboldal kész tények elé lett állítva január 15. óta amikor az Operatív Tanács kihozta a listáját, és a körülményeket figyelembe véve lett Tőkés neve kihúzva a kalapból. Ha tehát az EMNT-Rmdsz közös listaállítás szóba került volna, mint azt Markó tavalyi egyeztetgetése engedte sejtetni, akkor meggyőződésem, hogy nem Tőkés kéne induljon a ,,jobboldal” jelöltjeként az elképzelt közös listán! Tőkés volt az egyetlen ember aki ismertsége révén, FÜGGETLEN jelöltként KÉPES megmérkőzni az rmdsz masinériával. Tehát lehet akármilyen szakértői csapat az rmdsz-es ha nem a társadalom fő erőinek egyeztetése nyomán, hanem csoportérdekeknek megfelelően állították össze, s főleg ha a miniszterek visszavonulását van hivatott megoldani.

  13. ShalomAlechem

    Kesztió, te minden létező helyet kihasználsz, hogy felsőbbrendűségedet fitogtasd???

    Ha rávilágítanak becsmérlő megjegyzéseidre, rendszeresen nincs más válaszod, mint a másik személyének ledöngölése!!!

    Én azért kíváncsi lennék Farkas kérdéseire adott konkrét válaszodra is. Sőt, arra még jobban, hogy egyik blogban miért fújsz más nótát, mint a másikban!?

  14. ShalomAlechem

    Azért ezt nem gondoltam volna:

    “Az Index újságírói itatták le azt a személyt, aki a hírportál által közreadott videón többek között arról beszélt, hogy számszeríjjal akár három rendőrt is átlő – derítette ki a Hír TV Célpont című műsora. A tévé munkatársai F. Zsoltra, a fenyegetőző volt rendőrre a botrány kirobbanásakor egy kórház addiktológiai osztályán találtak rá, benyugtatózva.

    “Esetleg leitatni”

    Uj Péter, az Index főszerkesztője a Hír TV-nek azt nyilatkozta: “ahhoz nem kell manipulálni senkit, hogy baromságokat mondjon, csak esetleg leitatni”, munkatársai azonban “nincsenek abban az anyagi helyzetben, hogy ezt megtehetnék.”

    Futó Barnabás büntetőjogász szerint felmerülhet az is, hogy az Index munkatársai elkövették a terrorcselekménnyel való fenyegetés bűntettét, amely 2-től 8 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.

    (Híradó)”

  15. kesztió

    Jééé, Shalom… Hát isten hozott Attila blogjába! Mi járatban errefelé? :P

    Amúgy látom, roppant szelektíven döntöd el, mit is tekintesz becsmérlő megjegyzésnek, mert pl. az általad annyira istenített Ursula nővér még csak ki se szokta csillagozni, amikor keresetlen kifejezéssel illet valakit (nem egyszer s nem kétszer történt), olyankor aztán szunnyad az igazságérzeted. Persze, elismerem, hogy Ursula egy Szent Ügy érdekében püföli a vitapartnereit, én pedig csak liberális vagyok, de akkor is…

    Akkor hát én is kíváncsi lennék arra, Farkas melyik kérdésére nem válaszoltam, pontosabban melyik az a más nóta, amit itt fújok és máshol nem. Nos?

  16. ShalomAlechem

    Ursula nővér rossz példája mióta követendő minta neked???

    Ha jól értettem, ő egy gamat hozzád képest!!!

    Akkor…? :)

    Melyik? Elkezdted püfölni Tőkést, de amikor a Blogger nem adott neked igazat, keményen retiráltál. Ami önmagában nem baj, nagy erő kell, hogy beismerjük tévedésünket, csak a magyarázkodást hagytad volna ki!

    Hogy mit keresek itt? Hát nem te hagytál Répa blogján egy Koncz Attila webcímet???
    Amit ezúton is köszönök…

    Na de ne untassunk mást személyes dolgainkkal, inkább a véleményedre lennék kíváncsi az Index “farkascsináló” leitató-akciójával kapcsolatban!

  17. kesztió

    Shalom, Shalom,

    Amiért politikai és erkölcsi szempontból én is kívánatosnak látom Tőkést az RMDSZ-lista második, befutó helyén, azért még nem jelenti azt, hogy a személyével konkrét, szakmai szempontokat figyelembe véve, vagy csak úgy ni, általában egyetértenék. Nem értem, hol itt az ellentmondás. :)

    Amúgy a téma tényleg kényes, mert ha úgy vesszük, Tőkés is már többrendileg hátat fordított az RMDSZ-nek. De ez most mellékes szempont, a lényeg az, hogy itt lett volna a nagy kiegyezési – neadjisten – megbékélési momentum a két erdélyi magyar szekértábor között. Az RMDSZ bunkó, faragatlan módon elcsöszte a nagy lehetőséget, nem nyújtott békejobbot, és félő, hogy ez többek között a magyarság parlamenti képviseletébe fog kerülni…

    Az Index leitatósztorija pedig levegő nélkül hagy, ilyet az EU koldusának tekintett Romániában sem csinálnak. Mondjuk, szeretném látni a sztorit legalább még egy, mérsékeltnek (akár jobboldali vagy baloldali) tekintett sajtóorgánum tálalásában is.

    Úgyhogy most tényleg nem kötekedésből mondom: ha véletlenül van forrásod, ami tárgyalja az eseményt, és az a Hír TV-től, ill. az Indextől is független, kérlek másold ide a linket, mert érdekel a dolog, előre is köszönöm!

  18. ShalomAlechem

    Lefizetett exrendőr lehet a vecsési videós fenyegetőző
    2007. február 15. 10:41

    MNO
    Korábban rendőrként dolgozott az a férfi, aki az Indexhez eljuttatott felvételen arról beszél, hogy megtámadja a rendőröket – értesült egy kereskedelmi televízió. A 38 éves vecsési férfit már elfogták és ki is hallgatták. Azt vallotta: pénzt kapott azért, hogy beszéljen a videón.

    1994-ig rendőrként dolgozott az a férfi, akit szerdán egy, az interneten közzétett fenyegető videofelvételekkel kapcsolatos nyomozás során fogott el a rendőrség – értesült az RTL Klub Híradója.

    A felvételen a férfi politikusok és rendőrök elleni támadásról beszélt – tájékoztatta az MTI-t szerdán a BRFK szóvivője. Jármy Tibor hozzátette: a múlt héten közzétett felvételen két férfi szerepel, mindkettőt azonosították. Egyiküket, egy 38 éves vecsési férfit, szerdán elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elismerte, hogy ő szerepel a felvételeken, ám hozzátette: azok készültekor ittas állapotban volt és nem emlékszik semmire. A férfit visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntettel gyanúsítják.

    Az RTL Klub Híradója szerda este közölte: a férfi a kihallgatásán azt mondta, pénzt kapott azért, hogy beszéljen a videón. A felvételen arcát kendővel eltakaró férfit is azonosították, de még keresik.

  19. ShalomAlechem

    Ezzel viszont maradéktalanul egyetértek, jegyezd fel!!! :)

    “…a lényeg az, hogy itt lett volna a nagy kiegyezési – neadjisten – megbékélési momentum a két erdélyi magyar szekértábor között. Az RMDSZ bunkó, faragatlan módon elcsöszte a nagy lehetőséget, nem nyújtott békejobbot, és félő, hogy ez többek között a magyarság parlamenti képviseletébe fog kerülni…”

    Így van!!!

  20. kesztió

    Shalom, most az egyszer irigyellek.

    Neked nagynemzeti-jobbos voltodban nem lenne gond, hogy kire szavazzál Erdélyben :D , de én ezek után mi a faxot csinálhatok? Az RMDSZ ez után a figura után szóba se jöhet, Tőkés azért csak nem az én világom, azonkívül független jelöltre amúgy is rizikós szavazni, úgyhogy ő is esik.

    Csibi Magor szimpatikus fiatal liberális kedvéért lehet, hogy a Nemzeti Liberális Párt jön szóba. De xar ügy, az biztos…

  21. M.Zoli

    kesztió, A liberális pártra való szavazás is hiábavalóság. Csibi a te szavazatod nélkül is bejut. Ezt a liberális pártot nemegyszer figyelmeztették fentről, hogy ,,Kevesebb nacionalizmust, több liberalizmust kérünk!”. Az igazi liberális magyar az erdélyi magyar pluralizmusért most Tőkésre szavaz. Ha ez nem így van akkor miért mondta az SZKT-n Eckstein-Kovács Péter azt amit?

  22. nelli

    kedves mindenki-aki-azt-hiszi-hogy-én-vagyok-kesztió: eddig is tudtam magamról, hogy hasadt személyiség vagyok. de azért biztosan különbözünk (mi nelli-meg-én) egy dologban kesztiótól:

    nekem egy lyukkal van több, neki négy kerékkel. ami elég jelentős különbség.
    és szerintem ezzel ezt a témát le is lehetne zárni.

  23. kesztió

    Zoli,

    ezzel a logikával Tőkés is bejut nélkülem, nem? :D
    Komolyra véve a szót, én az RMDSZ-t büntetni akarom a szavazatom megvonásával (finoman szólva rászolgált), de attól függetlenül xar lenne, ha egyszáltőkéssel maradna az ún. magyar képviselet… és egyezzünk meg, hogy a független jelöltre való szavazásnak kicsi a hatásfoka, így sokkal több magyar szavazat fog elveszni. Hogy ez megint csak az RMDSZ különbejáratú f*szkodása miatt alakult így, más kérdés, de ténynek sajnos tény.

    Persze, ezek után megint feltevődik a kérdés, és egyáltalán nem is annyira költői, hogy most elsősorban magyar vagyok-e, vagy liberális. Lehet, hogy első hallásra tiszteletlennek, sőt, szentségtörőnek tűnik a dolog, de nem az lenne az igazán normális állapot, hogy hagyjuk már a qrva életbe az etnikai szavazást, és mindenki szavazzon már végre elvei, érdekei és világnézete szerint?

  24. M.Zoli

    kesztió, Ezek szerint te nem hiszel abban, hogy egy közösség belső demokratikus szabályokat alakíthat ki, előválasztást, belső választásokat tarthatna?
    A függetlenre való szavazásnak valóban nem nagy a hatásfoka, de kérdem én, hogy a hivatalból kirendelt 3 rmdsz-es figurának mennyi volt a hatásfoka? Mennyi lenne a hatásfoka annak az rmdsz-es listának ami most állt össze.
    Személy szerint egyáltalán nem aggódok amiatt, hogy 2 éves mandátumokat tesz kockára az erdélyi magyarság. Itt volt az ideje nagyon már egy erőpróbának. Az eredmények alapján majd látszani fog, mit és mennyit kell tenni az rmdsz-nek ahhoz, hogy visszataláljon a belső demokrácia ösvényére.

  25. kesztió

    :) )))

    Zoli, gondolod, ha nagyobb lenne a tét, hülyéskednék büntetőszavazással? Annál pagmatikusabb vagyok. De ez a legmegfelelőbb pillanat, hogy az RMDSZ egy kicsit szívjon, hátha pont tanul belőle addigra, amire tétje is lesz a dolognak.
    Sajnos, nem fog… :(

  26. ShalomAlechem

    Kesztió, életed legnagyobb tévedése, amikor engem nagy-nemzetinek, vagy jobbosnak hiszel!!!

    Igyekszem független maradni, de ez egyre nehezebb. Mikor elítéltem a Simicska-kurzust, akkor komcsinak becéztek. Amikor ugyanezt teszem a mostani rablóbandával, jobbikos vagyok egyeseknek.

    Kérdés: akkor most hova álljanak a belgák? :)

    És a Nyugat-belgák? :) :)

  27. Farkas

    Shalom: Alapits egy új pártot! Legyen a neve Tisztességes Politikusok Pártja!

    Az ufóhívőknek már itt – ott van ilyen pártjuk.
    Jó tudom,ufót már láttak párat, tisztességes politikust még nem.

    De hátha majd egyszer! Mint ahogy tudod, a lepény hal meg utoljára… :)

  28. kesztió

    Bruhahahahahahaaaaa!
    Akkor szegény Shalomnak is el akarod venni a tisztességét? Mert ha pártot alapít, akkor már ab ovó politikus…
    :P

  29. Clay Madenford

    Pretty nice post. I simply stumbled upon your blog and wanted to mention that I’ve truly enjoyed surfing around your weblog posts. After all I will be subscribing in your feed and I am hoping you write once more very soon!

  30. Margherita Sonkens

    Keep up the wonderful work, I read few blog posts on this site and I believe that your web blog is rattling interesting and has got bands of fantastic info.

  31. Lela Marks

    Thanks a lot for giving everyone an extremely brilliant possiblity to read from this site. It is often very lovely and also packed with fun for me and my office co-workers to visit the blog particularly three times a week to see the latest guidance you have got. And of course, we’re usually fulfilled with your fantastic creative concepts you give. Certain two ideas in this article are without a doubt the most beneficial I’ve had.

  32. cartier love bracelet

    Nice to be visiting your blog again, it has been months for me. Well this article that i’ve been waited for so long. I need this article to complete my assignment in the college, and it has same topic with your article. Thanks, great share.

  33. Tiffany outlet

    awesome. very interesting.. like your angle on it

  34. Marcelo Jostes

    Things you brought up seems sensible. But, picture this, what happens if you integrated a little more? What i’m saying is, I dont tend to teach how to run your blog, but if you actually added extra content which can grab peoples particular attention? Just like a video clip or simply a photo or maybe 2 to have your readers interested concerning what youve got to say.