Fortélyos félelem

Kedden jelent meg a Szabadságban egy írásom, amiben a a Határon Túli Magyarok Hivatalától vettem nem túl érzékeny búcsút. A cikkek végére már jó ideje oda szoktam biggyeszteni az e-mail címemet: ha valakit annyira felháborítok vagy megörvendeztetek, hogy ezt feltétlenül szeretné megosztani velem, legyen rá lehetősége. Általában persze semmilyen visszajelzés nem érkezik, a nyilvános vagy magánvita nálunk sajnos még nem része a mindennapoknak, pedig szerintem jót tenne a társadalmi közérzetnek.

Most viszont érkezett egy hosszú és a stílus látszólagos nyugalma ellenére is érezhetően szenvedélyes levél. Az illető védelmébe vette a HTMH-t, és igencsak zokon vette az általam megfogalmazott kritikát. Azóta kétszer váltottunk levelet, és azt hiszem, sikerült tisztáznunk, ki mit értett félre a másik mondanivalójából. A vitát abszolút civilizált keretek között tartottuk, és szerintem mindketten tanultunk belőle.

Egyet azonban még nem mondtam: a levelek szerzője nem vállalta a nevével is a véleményét. Természetesen szóvá tettem a dolgot, amire azt a választ kaptam, fél attól, hogy ha felfedi magát, komoly kellemetlenségek érhetik, mert az utolsó pillanatig maga is a HTMH alkalmazottja volt, egy efféle véleménynyilvánítás pedig lehetetlenné tehetné számára a “rendezett visszavonulást”.

Őszintén szólva, nem tudom eldönteni, megalapozott-e ez a félelem vagy túlzás. Én már azt sem értettem soha, miért találkozom úton-útfélen olyan emberekkel Magyarországon, akik ha kamerát látnak, elbújnak, és még az időjárásról sem mernek nyilatkozni. Tényleg ilyen közegben élünk vagy csak a régi reflexek működnek?

8 válasz: “Fortélyos félelem”

  1. Hortense Stire

    It is truly a great and helpful piece of information. I’m happy that you just shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  2. e zigarette

    You made a number of fine points there. I did a querie on the theme and found nearly all webbies will agree with your work .

  3. Photographer Online Magazine The Modelixir Magazine

    I open it then something pops up saying:. . Firefox has stopped working.. Windows can check online for a solution to the problem.. . So can anyone help to fix it?.

  4. Judi Bola

    Keep up the excellent work , I read few articles on this site and I think that your web blog is real interesting and Power to the People of excellent information

  5. Kirby Whelton

    In the grand scheme of things you receive a B- with regard to effort and hard work. Exactly where you confused me personally ended up being in your details. You know, it is said, details make or break the argument.. And that couldn’t be much more correct right here. Having said that, let me inform you just what exactly did work. The article (parts of it) is certainly rather persuasive and that is probably the reason why I am taking the effort in order to comment. I do not really make it a regular habit of doing that. 2nd, even though I can certainly see the leaps in reason you come up with, I am not really convinced of how you seem to connect your ideas that make the actual conclusion. For right now I shall yield to your issue but wish in the near future you link the dots better.

  6. Tiffany outlet

    Very creative, one of the nicer sites I have seen today. Keep up the great work.

  7. cartier love bracelet

    Thanks,it’s good for me!

  8. Ella

    Dead indited subject material , appreciate it for selective information .