Kifulladásig

Emlékeim szerint az elmúlt több mint két évben nem volt példa arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként ne szólaljon föl napirend előtt az Országgyűlésben. Beszédei éppúgy hozzátartoztak a parlamenti menetrendhez, mint a kezdő csengőszó. Ma mégis csendben maradt. Az egyik internetes lap egyenes ezzel kezdte a tudósítását — sokat elárul amúgy a parlamenti munka általános megítéléséről, hogy a legfontosabb momentumnak pont ez bizonyult, miközben a jövő évi költségvetés és az egészségügy átalakítása is téma volt ma.

A legfontosabb kérdés most az, tekinthető-e ez a miniszterelnök kifáradása újabb jelének? Nem fizikailag gondolom persze, hanem politikailag, illetve kommunikációs szempontból. Erőgyűjtés vagy kiégettség? Attól félek, hogy az utóbbi — ami egyben a reformok sorsát is megpecsételi…

6 válasz: “Kifulladásig”

  1. kesztió

    Az fel se tevődik, hogy egyszerűen magába szállt volna, vagy esetleg úgy érezné, jobban mennének a dolgok, ha nem lenne állandó reflektorfényben, hanem csak szürke eminenciásként a háttérből igazgatná a dolgokat?
    Lehet, na, hogy hülyeségeket beszélek, ti ismeritek jobban az embereteket! :P

  2. Adminisztrátor

    tapasztalataimből kiindulva a politikai magatartás csak a haszonelvűség alapján értelmezhető

    egyébként ez nem feltétlenül probléma, sőt akár természetesnek is vehetjük. gond inkább abból van, ha

    1. ez túllép a racionalitáson,

    2. áthágja a demokratikus játékszabályokat, írottakat vagy íratlanokat.

  3. Adrianna

    I really like your writing style, great information, appreciate it for putting up : D.

  4. Tania Sweely

    Almost all of what you mention is astonishingly legitimate and that makes me ponder the reason why I hadn’t looked at this in this light previously. Your piece really did switch the light on for me as far as this particular subject matter goes. But there is actually just one position I am not necessarily too comfy with and whilst I try to reconcile that with the actual core theme of the issue, allow me see what the rest of your readers have to point out.Nicely done.

  5. Abby Pflugradt

    you may have a terrific blog right here! would you prefer to make some invite posts on my weblog?

  6. Glamour Magazine Eye Creams

    Intriguing write-up. Certain that I’ll come back here. Good work. Best Regards http://naturaleyecream.info/glamour-magazine-eye-creams/