Reform-forgácsok

Azt mondja a kormány, túl sok gyógyszert veszünk feleslegesen. Erre bejelentik, hogy a legnépszerűbb, recept nélkül kapható láz- és fájdalomcsillapítókat vénykötelessé teszik. Mi történik? Kitör a vásárlási láz, tucatszám viszik az emberek a dobozokat. Aki másért ment a patikába, a biztonság kedvéért az is vesz a pirulákból. Hiszen: biztos, ami biztos, ki tudhatja?! A gyógyszergyártó meg dörzsöli a markát, mert nagyobb a forgalma, mint valaha.

Azt mondja a kormány, a költségvetés nem bírja tovább finanszírozni a lakossági gázártámogatást. Kitalálnak egy új, elvileg rászorultsági alapú rendszert, amely több oldalas kérdőíven alapul, betarthatatlan kitöltési és ügyintézési határidők mellett. Több millió űrlap, boríték, bélyeg, sok száz alkalmazott, aki felbontja és iktatja a dokumentumokat. Milliárdokba kerül, ha nem is annyiba, mint amennyi a megspórolt támogatás, de azért mégis… A gázszolgáltatók közlik: ők sem lesznek képesek fölkészülni az új rendszerre, tehát itt-ott akár hónapokig is a megemelt árat kell fizetniük a rászorulóknak. A legnagyobb vicc az egészben, hogy senki sem tudja/akarja ellenőrizni a fogyasztók által közölt jövedelmi adatok valódiságát. Egyébként is: ki nem hallott már minimálbéres úszómedence-tulajdonosokról? Na, ugye.

Szóval, vannak még hibák, elvtársak… (ismeretlen pártember örökzöldje az előző rendszerből)

9 válasz: “Reform-forgácsok”

  1. idoor

    Elég veszélyes dolog az ártámogatási igénylést benyújtani jogalap nélkül. Az APEH nem viccel, még ha nem is intézkedik azonnal. Ők nem felejtenek. Abban nyugodt lehet. Én serm adtam be igénylést mert nem jár a támogatás és kész.
    Minimál béres uszoda tulajdonosként nem tudom kit aposztrofál. GyF az osztalék jövedelméből is könnyen épít bármit, különben is az Áfa-val nyektették, de gondolom a részletek nem érdeklik
    Csak itt Zegen is vannak vagyonososodási vizsgálatok, ahol az APEH pontosan tudja hol nyaralt az ügyfél 2003-ban. Óvatosak az emberek és annak oka is van.

  2. Trois-Rivieres rencontre

    It really is a terrific plus very helpful little bit of info. We’re delighted for you to shared this kind of helpful information with us. You need to stay united states knowledgeable like this. Appreciate expressing.

  3. Sacred Heart Diet

    I’m kinda new to the internet and also required to study up on koncz » Blog Archive » Reform-forgácsok. Regarded this have ended up currently being an exceptional report really nicely published as effectively as helpful. I’ll undoubtedly be heading back in the direction of your site to go via a lot more content articles simply due to the fact i cherished that one..

  4. Tibia Bot

    Good reading, might have more about this here. enjoy. It is good also to learn about Tibia and what it does to you. Thank you!

  5. Jessie Bonina

    Thankyou for posting this. Very informative

  6. Leia Arzaga

    Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I cant wait to read far more from you. This is really a great web site.

  7. Ty Alu

    It is tough to uncover knowledgeable individuals on this matter, but you sound like you know what you are speaking about! Thanks Best Regards http://dollhousekilleen.com/gallery/index.php?level=picture&id=51

  8. elektronische zigarette

    I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

  9. Portia Sanlucas

    Things you brought up a lot of sense. Yet, think about this, suppose you offered a little more? I am talking about, I do not want to teach how to write ur blog, but what if you actually added something which can grab peoples notice? Just simply like a video or possibly a snapshot or even few to have your readers psyched about what youve got to say.